TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Gröhling: V prvej fáze očkovania dostane vakcínu viac než 16-tisíc učiteľov

13.02.2021, 11:48
Autor:
TASRTASR
V sobotu to bude 4 600 a v nedeľu ďalších 8-tisíc zamestnancov škôl.

V prvej fáze očkovania učiteľov proti ochoreniu COVID-19, ktorá začala v sobotu, dostane vakcínu viac než 16-tisíc z nich. V sobotu to bude 4 600 a v nedeľu  ďalších 8-tisíc zamestnancov škôl.

Na sobotnom brífingu to pred Univerzitnou nemocnicou Bratislava v Ružinove vyhlásil minister školstva Branislav Gröhling (SaS) s tým, že v očkovaní sa bude pokračovať aj od pondelka.

​Minister vyzval riaditeľov škôl, aby si skontrolovali svoje mailové schránky a v prípade potreby doobjednali svojich učiteľov na nedeľné očkovanie.

"K dispozícii je stále 3500 vakcín v tejto prvej fáze, preto by som chcel poprosiť riaditeľov škôl v rámci Martina, Žiliny a Trnavy, aby doobjednali svojich zamestnancov," uviedol Gröhling.

V najbližších dňoch sa môžu dať zaočkovať pedagogickí zamestnanci, ktorí majú 55 rokov a menej. S postupným dovozom ďalších dávok vakcín plánuje rezort školstva preočkovať všetkých zamestnancov v školstve, ktorí o to prejavia záujem.

Zároveň bude ministerstvo postupne identifikovať ďalšie skupiny zamestnancov a s pribúdajúcim počtom vakcín budú na očkovanie pozývané ďalšie skupiny pedagogických, odborných a nepedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení.

Prihlasovanie prebehne v dvoch kolách, pričom vo štvrtok bolo spustené prihlasovanie sa uvedených pedagogických zamestnancov vo veku do 55 rokov vrátane. Prihlasovanie vo veku nad 55 rokov bude spustené v priebehu najbližších dní.

Link na registrovanie bude zasielaný riaditeľom postupne. Prvá fáza očkovania by mala trvať najbližšie tri týždne, pričom s očkovaním sa začne v sobotu. Následne sa budú identifikovať ďalšie skupiny zamestnancov tak, aby boli všetci zaočkovaní v čo najkratšom čase.

Koronavírus a Covid - 19

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:48