Boris KollárTASR/M. Baumann
StoryEditor

Kollár priznal zlyhanie v komunikácii. Koalícia sa musí prestať hádať, povedal som to konkrétnym ľuďom

13.02.2021, 12:58
Autor:
TASRTASR
Štátna karanténa a kontroly na hraniciach mali byť podľa šéfa parlamentu Borisa Kollára zavedené už dávno.

Pod zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu na Slovensku sa podpisujú chýbajúce kontroly na štátnych hraniciach, zlyhanie dohľadávania blízkych kontaktov nakazených a spory v koalícii. Skonštatoval to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

O karanténe a hraniciach

Štátna karanténa a kontroly na hraniciach mali byť podľa Kollára zavedené už dávno. "Práve to nám pomohlo zvládnuť prvú vlnu pandémie," pripomenul Kollár.

​V súčasnosti sa podľa neho treba zamerať najmä na dôsledné dodržiavanie COVID automatu a vláda by sa mala sústrediť na očkovanie populácie proti novému koronavírusu. "COVID automat vytvorili odborníci, treba ho dodržiavať a nie ho spochybňovať a vstupovať doň, ako to urobili strany SaS a Za ľudí. Toto aktuálne nezvládame," poukázal Kollár.

Priznal, že koalícia nezvláda komunikáciu opatrení voči verejnosti. Zlyhávajúce trasovanie by mohla podľa neho pomôcť vyriešiť e-karanténa a dodržiavanie COVID automatu.

"Koalícia a opozícia by sa mala prestať hádať, viac spolupracovať. Toto hašterenie mi prekáža a povedal som to aj konkrétnym ľuďom," zdôraznil Kollár. I

de napríklad o konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), či medzi europoslankyňou Luciou Ďuriš Nicholsonovou (SaS) a ministerkou investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronikou Remišovou (Za ľudí).

Výmenu premiér si nevie predstaviť

Rekonštrukciu vlády a výmenu premiéra si Kollár však predstaviť nevie.

Podľa nezaradeného poslanca Národnej rady SR a lídra mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho koalícia boj proti pandémii nezvláda.

"Centrálne riadenie krajiny zlyháva, najfunkčnejšie sú aktuálne mestá a obce a samosprávy," uviedol Pellegrini. Podľa neho sa tiež treba viac rozprávať o prevencii pre občanov, ako dodávky vitamínov či respirátorov pre najzraniteľnejších.

Nedávny rozhovor so sociológom Martinom Slosiarikom pre HNtelevíziu:

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 05 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 01:16