V Európe otvárajú školy a škôlky vo viacerých krajinách. Napríklad aj v Nórsku.TASR
StoryEditor

Petržalka necháva škôlky zatvorené. Do škôl pôjdu len niektoré deti z prvých dvoch ročníkov

12.02.2021, 14:40
Autor:
TASRTASR
Otvorenie sa týka desiatich škôl.

Bratislavská Petržalka sa pridáva k tým bratislavským samosprávam, ktoré od budúceho týždňa otvárajú svoje základné školy. Mestská časť však v školách otvorí len prvé a druhé ročníky prvého stupňa.

Otvorenie sa týka desiatich škôl, z prevádzkových a organizačných dôvodov nebude fungovať základná škola na Pankúchovej ulici. Fungovať však bude všetkých 11 školských klubov detí.

​"Pri otváraní škôl sme opatrní a ich prevádzku obnovujeme postupne, nie nárazovo, aj vzhľadom na odporúčanie regionálneho hygienika a výsledky posledného víkendového testovania, ktoré ukázali najvyššiu pozitivitu spomedzi bratislavských mestských častí práve v Petržalke," skonštatoval starosta Petržalky Ján Hrčka. Situácia je podľa neho aj naďalej vážna a netreba ju podceňovať.

Mestská časť zároveň informuje, že budúci týždeň nebude obnovená prevádzka 23 materských škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Fungovať bude naďalej len škôlka na Bzovíckej ulici, ktorá je však určená deťom zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre.

Základné školy v pondelok otvorí napríklad aj Ružinov. Otvorenie sa týka prvého stupňa na ôsmich z deviatich základných škôl, rozhodnutím hygienikov zostáva zatvorená ZŠ Medzilaborecká.

Školy budú z prevádzkových dôvodov otvorené len na polovicu, mestská časť argumentuje aj vyššou bezpečnosťou. Nástup detí do školy bude dobrovoľný, podmienkou však bude test na ochorenie COVID-19 a čestné vyhlásenie.

Na prezenčné vyučovanie na prvom stupni základných škôl prejde od pondelka aj Staré Mesto. Mestská časť má v pláne otvoriť všetkých sedem svojich škôl. Mestská časť Nové Mesto svoje základné školy zatiaľ neplánuje otvoriť.

Také sú závery po porade krízového štábu a porade starostu s vedením základných a materských škôl vzhľadom na odporúčania regionálneho hygienika. Naďalej však ostanú otvorené kapacity pre deti pracovníkov kritickej infraštruktúry.

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 03 - Modified: 2024-04-09 07:53:03 - Feat.: - Title: Druckerov rezort poskytne vysokým školám financie na bezpečnostné audity 04 - Modified: 2024-04-06 12:34:23 - Feat.: - Title: Na nemeckých školách vzrástol počet extrémistických trestných činov 05 - Modified: 2024-04-05 12:58:53 - Feat.: - Title: Petržalka vydala na druhé kolo prezidentských volieb rekordný počet hlasovacích preukazov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 13:16