TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Rozhodnutie vlády prišlo na poslednú chvíľu. Premiér opäť ukazuje na Sulíka

06.02.2021, 11:39
Autor:
klkl
On sám sa síce rokovaní nezúčastňoval, tvrdí však, že chcel, aby uznesenie vlády bolo pripravené už v stredu.

Premiér Igor Matovič v relácii Sobotné dialógy na RTVS opätovne kritizoval koaličného partnera SaS. Podľa neho práve liberáli môžu za to, že sa tohtotýždňová dohoda o covid automate rodila tak dlho.

"V stredu bola dohoda, a potom zase prišla SaS s tým, že poďme otvoriť obchody, obchody, obchody. Nakoniec ešte v piatok poobede nebola dohoda.," okomentoval situáciu premiér.

​On sám sa síce rokovaní nezúčastňoval, tvrdí však, že chcel, aby uznesenie vlády bolo pripravené už v stredu. Malo to pomôcť samosprávam sa pripraviť na najbližšie týždne.

"Ja som ešte z Francúzska písal Edovi Hegerovi, že by som bol najradšej, keby uznesenie bolo už v stredu. On mi odpísal, že SaS zase vymýšľa. A takto to je už desať mesiacov," kritizoval premiér.

Matovič SaS kritizoval, že od decembra nehovoria o ničom inom len o uvoľňovaní opatrení. 

Súhlasí aj s vyjadreniami ministra práce Milana Krajniaka, ktorý piatkové rokovanie nazval chaosom. "Ja som očakával ten blázinec a chaos a nechcel som byť toho prítomný. Nechcel som prilievať olej do ohňa," povedal.

Zodpovednosť budú mať odborníci

Podobné situácie sa už však nebudú opakovať, pretože je spustený covid automat. "Odteraz ideme presne podľa pravidiel, ktoré vypracovali odborníci, po čom všetci volali. Uvidíme, či sa nám bude ľahšie žiť," povedal. 

Zodpovednosť podľa premiéra teraz prechádza na odborníkov, ktorí zostavovali covid automat. Podotkol, že on by postupoval inak a napríklad by školy neotváral, či ľudí častejšie testoval.

Pri otázke, či ešte chce byť premiérom odpovedal, že išiel do toho s inými očakávaniami. Miesto toho, aby vláda menila krajinu k lepšiemu, musí riešiť "najväčšiu krízu všetkých čias." 

"Vlastný koaličný partner vám desať mesiacov vkuse podráža nohy," uzavrel. 

Situácia pred Vianocami

Premiér SaS kritizoval aj spätne k situácii, ktorá bola pred sviatkami. Matovič tvrdí, že už vtedy mal informácie o rizikách britskej mutácie a preto navrhoval tri kolá plošného testovania pred Vianocami.

To sa však nakoniec neudialo kvôli postoju SaS. "Teraz si tu užívame Sulíkov raj," skonštatoval.

"Bola dohoda, že prísne opatrenia od 17. decembra, SaS povedala nie od 21. decembra," kritizoval Matovič a povedal, že liberáli chceli aj povianočné sprísnenie opatrení neskôr, aby "si ľudia užili Silvester."

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 01:59