Veronika RemišováTASR/J. Novák
StoryEditor

Remišová o Matovičovi: Nerozumiem, prečo takto premiér postupuje

04.02.2021, 16:15
Autor:
TASRTASR
Veronika Remišová uviedla, že na premiérovom mieste by sa sústredila na celkovú koordináciu procesov.

Šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová nerozumie postupu predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO). Ten vo štvrtok skonštatoval, že by školy a škôlky v tejto pandemickej situácii neotváral a neplánuje sa zúčastňovať na rokovaniach o tejto téme.

​Premiér chce, aby sa pod to podpísali SaS a Za ľudí, ktoré označil za populistické strany. Remišová zároveň uviedla, že na premiérovom mieste by sa sústredila na celkovú koordináciu procesov.

"Neviem, prečo takto pán premiér postupuje. Riešenie súčasnej krízy je v celej Európe najväčšou výzvou za dlhé desaťročia a najdôležitejšou úlohou vlády. Keby som bola na jeho mieste, sústredila by som sa na celkovú koordináciu procesov, čo samotný minister zdravotníctva nemá kompetenciu robiť. Stále napríklad nie je dostatočne zabezpečená spolupráca so zamestnávateľmi a samosprávou, ani predvídateľné prijímanie rozhodnutí. Rovnako je dôležité očkovanie, vďaka ktorému by sme mali do konca marca zabezpečiť ochranu najzraniteľnejších obyvateľov," uviedla Remišová v reakcii.

Matovič v relácii Rádia Expres povedal, že na rokovaní o otváraní škôl sa nezúčastňoval, ani to neplánuje. "Naschvál nebudem toho súčasťou ani dnes. Chcem, aby to bolo rozhodnutie SaS a Za ľudí, ktorí chcú viac uvoľňovať. Chcem, aby populistické strany, ktoré chcú viac otvárať v čase, keď pribúda britská mutácia, sa pod to podpísali," doplnil šéf vládneho kabinetu.

​Od pondelka sa majú otvoriť materské školy, špeciálne školy a prvý stupeň základných škôl.

Do škôl sa od tohto dátumu budú môcť vrátiť aj žiaci končiacich ročníkov stredných škôl. Otvorené majú byť aj základné umelecké školy na individuálnu výučbu, stredné zdravotnícke školy a ich internáty.

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 02 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 03 - Modified: 2024-04-03 11:27:03 - Feat.: - Title: Strana Za ľudí podporila Korčoka. Pellegrini podľa Remišovej mohol porušiť ústavný zákon, žiada vysvetlenie 04 - Modified: 2024-03-24 09:08:01 - Feat.: - Title: Remišová gratuluje Korčokovi, druhé kolo označila za výzvu pre spoločnosť 05 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:48