TASR - Jakub Kotian
StoryEditor

Bol si silný, lebo sme ťa kryli. Veľa vecí ostane medzi nami, odkázal Danko Pellegrinimu

30.01.2021, 12:33
Autor:
mahomaho
Andrej Danko kritizoval Petra Pellegriniho kvôli referendu o predčasných voľbých.

Predsedu mimoparlamentnej SNS mrzí, že šéf Hlasu Peter Pellegrini podľa jeho slov nehovorí pravdu vo veci referenda o predčasných voľbách. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti.

"Máš úžasný Boží dar. Keď sa usmievaš, ľudia si vždy myslia, že hovoríš pravdu. No len ty a ja vieme, že vo veci referenda to tak nie je," hovorí Danko.

SNS podľa neho zbiera podpisy od leta a ponúkla Hlasu aj Smeru rozšírenie petičného výboru. 

"Napriek tomu som verejne vyhlásil, že sa teším, že si zvolal okrúhly stôl. Robíš to však zase tak, že sa snažíš pôsobiť, že to nie je politika, pričom si túto tému prisvojuješ," adresoval Danko výčitku Pellegrinimu.

"On ťa financoval"

Šéf SNS tvrdí, že nepochopil, prečo Pellegrini robí vyhlásenia o tom, že nikto nič nerobí. 

"Chápem tvoju ignoráciu bývalej politickej strany Smer-SD. Nesmieš však zabudnúť, že bez Roberta Fica by si nebol nikdy predsedom vlády," pokračuje Danko.

Dodal, že sa nečuduje slovníku Fica. "On ťa financoval, on ťa držal za ruku, on ťa kryl a pomáhal," odkázal Pellegrinimu.

Pripomenul Procházku aj Drážďany

Danko tiež Pellegrinimu pripomenul, aby nezabúdal na príbeh bývalého predsedu strany Sieť Radoslava Procházku, ktorého prieskumy pred voľbami v roku 2016 favorizovali na víťazstvo.

"Bol si silný, lebo sme ťa kryli. Veľa vecí ostane medzi nami, Peter. A len ty vieš, prečo si letel do Drážďan," pripomenul expremiérovi jeho cestu do Nemecka, ktorá bola medializovaná počas tohto týždňa

"Ja som presvedčený, že dnes skúmajú všetky lety, a nemáš inú šancu, ako pravdepodobne povedať pravdu," dodal. 

Podľa Danka Pellegrini nedokáže sám to, o čom sníva. Znova bude podľa neho musieť vzniknúť koalícia. 

"Kráľovstvo na Slovensku nemáme a správať sa ako kráľ Slnko ti neprináleží," uzavrel. 

Petičný výbor

Opozícia už dlhšie hovorí o referende o predčasných voľbách. Pellegrini avizoval vytvorenie petičného výboru. 

Listom oslovil zástupcov viacerých spoločenských organizácií a politických strán, aby nominovali svojich zástupcov do výboru.

Viacero strán ho však odmietlo. "To sa tak nerobí, do psej matere. Čo dokázal? Je to fiasko na plnej čiare, na čo to bolo dobré?" kritizoval ho jeho bývalý stranícky šéf Fico.

Danko Pellegriniho ponuku prijal. Predseda Hlasu dnes uviedol, že petičný výbor vznikne v najbližších dňoch.

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:26