Morse: Takže sme v podstate mali tri koronavírusy za tri desaťročia. Vieme však, že v prírode je veľa takých, ktoré vyzerajú presne ako SARS, a tento nevyzerá jedinečne. Toto je len ďalší, ktorý sa pridá do zbierky. Madadová: Infekčné choroby môžu byť spôsobené množstvom rôznych vecí. Je zrejmé, že sú prirodzené v prostredí. Dôvodom môže byť, samozrejme, zmena podnebia, ekologické faktory, poľnohospodárske faktory, ľudské správanie. A to sa neustále deje okolo nás. Ohniská sú teda nevyhnutné. Morse: Mohlo by byť veľmi prekvapujúce, že by niekto vymyslel spôsob, ako ho vytvoriť.TASR/AP
StoryEditor

Mali by povedať prehnali sme to, húckali sme ľudí, kritizoval Matovič Dáta bez pátosu

26.01.2021, 18:12
Autor:
redred
Premiér Igor Matovič verejne kritizoval dátových analytikov.

Premiér Igor Matovič dnes na brífingu kritizoval dátových analytikov za správy o vývoji situácie ohľadne pandémie. Na mušku si zobral najmä Dáta bez pátosu.

"Nesúhlasili sme s tým, že z Bratislavy od stola vie nejaký dátový analytik určiť, čo sú ohniská, povedal Matovič," povedal Matovič. Tvrdí, že sa pri viacerých okresoch mýlili.

Úrad vlády

Medzi 18 okresmi, ktoré Dáta bez pátosu pomenovali ako najhoršie, Topoľčany vôbec nie sú, povedal Matovič. Podľa neho sa analytik Bošňák mýlil vo viacerých okresoch. 

Analytikov vyzval, aby nepolitikárčili. "Mrzí ma to, že sme zabíjali čas. Dva týždne doslova svätá vojna proti skríningovému testovaniu, lebo to vieme od stola určiť. Prosím vás dátoví analytici, menej politikárčenia a viac zdravého rozumu. Bolo mimoriadne dôležité urobiť takýto skríning, povedal Matovič.

"Patrilo by sa Dátam bez pátosu povedať, prehnali sme to, húckali sme ľudí, ľudí nemali sme pravdu," hovorí premiér.

Koronavírus a Covid - 19

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 04:59