StoryEditor

Medzi bezdomovcami sa šíri koronavírus. Mali by ich očkovať v prvej vlne, hovorí odborníčka

18.01.2021, 17:30
O tom, ako pandémia vplýva na ľudí bez domova, sme sa v HNtelevízii rozprávali s riaditeľkou OZ Vagus Alexandrou Károvou.

Ľudia bez domova by sa mali očkovať v tretej vlne. Komunikuje už s vami štát, magistrát alebo niekto kompetentný o tom, aby vám povedal, kedy ich zaočkujú a ako to bude prebiehať?

Podľa našich informácií, táto debata prebieha medzi magistrátom a ministerstvom zdravotníctva či ministerstvom práce. Takisto je do toho zainteresované aj občianske združenie Ekvita. My by sme veľmi ocenili, aby ľudia bez domova boli zaradení už do prvej vlny očkovania, lebo sú rizikovou, alebo ohrozenou skupinou obyvateľstva. A to z dôvodu aj vysokého veku, ale aj veľa ľudí bez domova trpí chronickými ochoreniami. V prípade, že by sa nakazili touto chorobou, je to pre nich veľmi náročné. Aj z toho hľadiska, že oni nemajú kde tráviť karanténu.

Chápem to správne, že váš ešte nikto nekontaktoval? Tretia vlna očkovania môže prísť rýchlo. Nie sú teda vypracované žiadne postupy, ako týchto ľudí kontaktovať, spraviť nejaké zoznamy a&n...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. máj 2024 23:58