HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Poslanec Za ľudí vyzval Matoviča: Dajte pokoj starostom a primátorom. Oni vedia, čo majú robiť

14.01.2021, 14:56
Autor:
TASRTASR
Miroslav Kollár považuje za absurdné čo i len uvažovať o trestaní starostov a primátorov a robiť z nich pomaly vinníkov aktuálneho stavu pandémie nového koronavírusu na Slovensku.

Poslanec Národnej rady za stranu Za ľudí a primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár vyzval premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby neurážal starostov a primátorov na Slovensku.

Poslanec hovorí o absurdnosti

Za absurdné považuje čo i len uvažovať o trestaní starostov a primátorov a robiť z nich pomaly vinníkov aktuálneho stavu pandémie nového koronavírusu na Slovensku. Kollár tak reaguje na zverejnenú zvukovú nahrávku z pondelkového rokovania vlády.

​Premiér na tomto rokovaní povedal, že plánované celoplošné testovanie ľudí na ochorenie COVID-19 by malo byť o samosprávach, pričom starostovia i primátori musia ukázať, že im záleží na ľuďoch.

"Som za to, aby sme im to dali príkazom, a zmeňme zákon, aby v takejto situácii, keď ide o ochranu života a zdravia, museli vykonávať pokyny armády alebo ministerstva zdravotníctva," zdôraznil.

Kollár tvrdí, že slová predsedu vlády svedčia o bezprecedentnom nepochopení postavenia a úloh samosprávy, jej legitimity, a hlavne úlohy, ktorú zohrala v doterajšom zvládaní pandémie.

"Nebyť mojich kolegov starostov a primátorov (a našich ženských kolegýň), nebolo by žiadne plošné testovanie ani v prvom kole. Všetci sme si išli nohy, ruky polámať, aby sme to napriek organizačnému a informačnému chaosu, ktorý okolo toho vládol, zvládli tak, aby sme neohrozili našich občanov a malo to nejaký zmysel," skonštatoval na sociálnej sieti primátor Hlohovca.

"Dajte im pokoj"

Matovičovi odporúča, aby dal pokoj primátorom a starostom, pretože tí vedia, čo majú robiť. Kollár tiež premiéra vyzval, aby prestal urážať odborníkov, ktorí majú relevantný a odborne podložený názor na to, ako je možné limitovať obete pandémie.

"Nebyť úsilia ich všetkých, ktorí mesiace sanujú 'mismanažment' pandémie z centrálnej úrovne, boli by jej dôsledky v našej krajine ešte fatálnejšie," skonštatoval.

Premiér totiž v stredu pred rokovaním vlády reagoval na kritiku vedcov, ktorí celoplošné testovanie neodporúčajú.

"Ak niekto povie, že Slovensko potrebuje masívne očkovanie a nie masívne testovanie, tak to je pre mňa hlupák a nie odborník, keď veľmi dobre vie, že máme k dispozícii očkovacie látky len pre pár percent ľudí," vyhlásil Matovič.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:45