Peter PellegriniTASR
StoryEditor

Pellegrini nepovedal, či by si vedel predstaviť vládu so Smerom: Naším súperom je vládna koalícia

10.01.2021, 13:07
Autor:
TASRTASR
Peter Pellegrini povedal, že spolu s nezaradenými poslancami Národnej rady pôsobiacimi v jeho strane sú pripravení participovať na zmysluplných opozičných návrhoch.

Vznikom strany Hlas – sociálna demokracia sa prekreslila opozičná mapa. V rozhovore pre TASR to vyhlásil líder strany a expremiér Peter Pellegrini.

Pellegrini nepovedal, či by išiel so Smerom

Nepovedal, či by si vedel po prípadných predčasných voľbách predstaviť spoločnú vládu so Smerom.

​„O tom, s kým by sme išli do koalície, rozhodnú vo voľbách voliči. Tí rozdajú karty, aké možnosti prichádzajú do úvahy,“ uviedol. Zo spolupráce vylúčil ĽSNS a každého, kto by ich do prípadnej koalície ťahal.

"Naším politickým súperom je vládna koalícia, ktorá doslova pácha svojím amatérizmom a nekompetentnosťou škody na Slovensku. V opozícii si partnerov nevyberáte, ale musím povedať, že z politickej spolupráce sme z hodnotových dôvodov vyčlenili kotlebovcov," uviedol Pellegrini.

Dodal, že s nezaradenými poslancami Národnej rady pôsobiacimi v jeho strane sú pripravení participovať na zmysluplných opozičných návrhoch. Vyrušuje ho však "forma opozičného dialógu z jednej strany, postaveného na konfrontácii a niekedy urážkach". To podľa neho nie je cesta k spolupráci, ale, naopak, hlboké nepochopenie toho, kto je politickým súperom.

V opozícii si partnerov nevyberáte

Poznamenal, že v opozícii si partnerov nevyberáte. Ochotu podporiť návrhy na pomoc ľuďom podľa neho sami dokazujú hlasovaním v parlamente.

"Sústreďujeme sa na vlastnú politiku, na ochranu slabých, chudobných, zamestnancov, mladé rodiny a seniorov. A o tomto vieme rokovať a hovoriť s tými, ktorí takúto politiku taktiež realizujú," odpovedal na otázku, kto je prirodzeným partnerom strany Hlas-SD.

Na otázku, či by strana išla do vlády napríklad so Sme rodina, reagoval tým, že hnutie sa spreneverilo sociálnym sľubom, keď zrušilo 13. dôchodok, za ktorý hlasovali.

Minister Milan Krajniak robí antisociálnu politiku a súťaží v nej už doslova so svojím pravicovým predchodcom Kaníkom. Doslova odpálili strop do dôchodku, rozvrátili sociálny dialóg. Navyše politika papalášizmu je na Slovensku prijímaná s odporom,“ poznamenal Pellegrini.

01 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 04 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 05 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:50