StoryEditor

Cibulkovú zaočkovali neoprávnene proti vírusu. Nechala som sa uviesť do omylu, reaguje

10.01.2021, 10:46
Autor:
TASRTASRredred
Nemocnica na Kramároch uviedla, že známu bývalú tenistku do zoznamu neoprávnene doplnil jeden z pracovníkov z vakcinačného centra.

V nemocnici na bratislavských Kramároch zaočkovali tento týždeň aj známu bývalú tenistku Dominiku Cibulkovú. Zaočkovaný mal byť aj jej manžel Michal Navara.

Samotná nemocnica tvrdí, že ju do zoznamu neoprávnene doplnil jeden z pracovníkov z vakcinačného centra. Informáciu priniesol Denník N.

Reakcia Cibulkovej

Cibulková v reakci na sociálnej sieti uviedla, že jej je veľmi ľúto, že sa nechala uviesť do omylu, keď sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by mohli prísť na rad pri očkovaní.

"Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila. Vzniknutá situácia ma veľmi mrzí, vo vzťahu k všetkým ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú. Zároveň by som ale touto cestou chcela vyzvať ľudí, aby sa očkovania neobávali. Budem rada, ak celá táto nešťastná udalosť bude mať pozitívny efekt v tom, že presvedčí čo najviac ľudí o potrebe očkovania," napísala Cibulková.

​Spomínaný zdravotník sa už nebude podieľať na očkovaní, rozhodla riaditeľka nemocnice po prešetrení situácie.

V tom sú iba zdravotníci, pracovníci kritickej infraštruktúry alebo iné skupiny, ktoré určilo ministerstvo zdravotníctva,“ povedala hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Toto považujem za osobné zlyhanie jednotlivca, ktoré ma osobne veľmi mrzí,“ povedala pre Denník N riaditeľka nemocnice na kramároch Renáta Vandriaková.

V rozpore s očkovacou stratégiou

Nemocnica tvrdí, že očkovanie kohokoľvek, kto sa nenachádza na oficiálnom zozname, je v rozpore s očkovacou stratégiou. Akékoľvek uprednostňovanie považuje vedenie nemocnice za neprípustné.

Slovensko prijalo 11. decembra stratégiu postupného očkovania proti ochoreniu Covid-19. Zaočkovaných by malo byť 65 percent populácie.

Očkovať sa budú ľudia nad 18 rokov. Vakcinácia sa bude realizovať v štyroch vlnách.

​V prvej vlne by sa mali zaočkovať zdravotníci, či pracovníci v domovoch sociálnych služieb, ale napríklad aj policajti, vojaci a pracovníci kritickej infraštruktúry.

V druhej vlne pôjde o očkovanie ľudí nad 65 rokov a chronicky choré osoby.

Ministerstvo zdravotníctva

​V tretej vlne budú očkované osoby z marginalizovaných rómskych komunít, bezdomovci, azylanti, ale napríklad aj učitelia.

V štvrtej vlne by mali byť zaočkované len osoby nad 18 rokov, ktoré o vakcináciu budú mať záujem.

​Bývalá najlepšia slovenská tenistka v minulosti propagovala homeopatiu. V roku 2016 podporila kampaň bez akéhokoľvek finančného alebo iného zisku.

"Verím tomu, aj môj tréner funguje na homeopatikách a vidím, že mu to pomáha," povedala vtedy Cibulková. Slovenka má trvalý pobyt v Dubaji a na lovensku tak neplatí dane.

01 - Modified: 2024-04-22 12:53:01 - Feat.: - Title: Zaočkovanosť na Slovensku klesá pod 95 percent, upozorňujú odborníci 02 - Modified: 2024-03-21 08:40:01 - Feat.: - Title: Cibulková vystrojila ďalšiu okázalú párty. Stoly plné kalórií a tortu, akú ste zrejme ešte nevideli 03 - Modified: 2024-03-15 14:43:29 - Feat.: - Title: Slovenskí pacienti si ešte počkajú. Na jeden z respiračných vírusov u nás vakcínu ešte nemáme 04 - Modified: 2024-03-14 06:08:33 - Feat.: - Title: Záškrt po dekádach zabíja, čierneho kašľu pribúda. Antivaxeri sú ako sekta, tvrdí pediatrička 05 - Modified: 2024-03-17 14:00:00 - Feat.: - Title: Vedci preskúmali muža, ktorý absolvoval 217 očkovaní
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 01:11