TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Lipšic podal trestné oznámenie na Flašíka. Je to zúfalý pokus o zviditeľnenie sa, reaguje podnikateľ

31.12.2020, 13:55
Autor:
domadoma
Podnikateľ Fedor Flašík vo vyjadrení k samovražde bývalého šéfa polície spomenul aj Daniela Lipšica.

Podnikateľ Fedor Flašík včera v reakcii na úmrtie bývalého policajného prezidentka Milana Lučanského spomenul aj advokáta Daniela Lipšica. 

Podľa Flašíka mal Lipšic na Lučanského, ktorý bol zadržaný okrem iného aj pre podozrenie z korupcie, počas výsluchu tlačiť, aby udal opozičných politikov. 

"Aj lož má svoje hranice"

V súvislosti s úmrtím Lučanského tiež hovoril o možnosti, že bol "eliminovaný zámerne".

Podľa Lipšica však ide o krivé obvinenie a vo veci už podal trestné oznámenie. "Nerád podávam trestné oznámenia, ale aj preukázateľná lož má svoje hranice," uviedol Lipšic.

Na vypočúvaní začiatkom decembra bol prítomný, avšak pripomína, že Lučanský vtedy odmietol odpovedať na otázky vyšetrovateľa a obhajcov.

"Nikdy som s Milanom Lučanským neviedol rozhovor, ktorý vo svojom statuse spomína bývalý pokladník strany Smer, a výpovede všetkých prítomných (vrátane obhajcu M. Lučanského) moje tvrdenie nepochybne potvrdia," uviedol Lipšic.

Podľa Flašíka ide o zúfalý pokus 

Lipšic tiež doplnil, že ho prostredníctvom kolegyne kontaktoval Lučanský so žiadosťou o prevzatie jeho obhajoby, čo však Lipšic pre stret záujmov odmietol. 

Zastupoval totižto Bernarda Slobodníka, ktorý patril medzi svedkov voči Lučanskému. Hovorí o tom, že s bývalým šéfom polície mal "neutrálny vzťah".

"Trestné oznámenie Daniela Lipšica vnímam presne v zmysle jeho vnímania demokracie. V tej lipšicovskej, vynášať informácie zo spisov, z vyšetrovania a z prokuratúry môžu len osoby ako Lipšic a pod.," reagoval na podanie trestného oznámenia Flašík. 

Tvrdí, že svoj status z predchádzajúceho dňa založil na informáciách, ktoré mu boli poskytnuté. "Beriem tento zúfalý pokus adepta na špeciálneho prokurátora ako jeho snahu zviditeľniť sa pred voľbou," dodal. 

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský včera zomrel po tom, čo sa v utorok 29.12. pokúsil o samovraždu.

Lučanský bol väzobne stíhaný v súvislosti s akciou Judáš, počas ktorej polícia obvinila osem osôb z prostredia Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy.

Obvinenia sa týkali prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Lučanskému hrozilo desať až pätnásť rokov vo väzení. 

01 - Modified: 2024-04-10 13:22:24 - Feat.: - Title: Sťažnosť proti zastaveniu trestného stíhania súvisiaceho s Lučanským zamietli 02 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 03 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 04 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou 05 - Modified: 2024-03-19 14:09:26 - Feat.: - Title: Špeciálny prokurátor Lipšic zamietol sťažnosti obvinených z kauzy Vírus. Figuruje medzi nimi aj exšéf SZĽH
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
22. apríl 2024 10:18