TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Čaputová zhodnotila uplynulý rok, vyzvala na toleranciu

31.12.2020, 10:25
Autor:
TASRTASR
V záverečnom slove vzdala prezidentka hold slovenským zdravotníkom.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa nechce vzdať svojho optimistického pohľadu na svet, priznáva, že ísť dopredu jej pomáhajú viera, tolerancia i to najdôležitejšie, čo má – rodina.

Myslí tiež často na seniorov a vzdáva hold zdravotníkom, ktorí "aj v týchto chvíľach podávajú neuveriteľné výkony".

Hlava štátu to uviedla pri bilancii roka 2020, ktorú vytvorila prostredníctvom slov začínajúcich sa jednotlivými písmenami v abecede.

V poslednej časti a slovách na písmená O až Z priznala, že hoci je to niekedy veľmi ťažké, svoj celoživotný Optimizmus si nechce nechať vziať.

Dôležitosť rodiny 

Ani v prípade Politiky, ktorú označila za náročný priestor, kde nie vždy platia exaktné pravidlá. "Stále je však potrebné sa v nej usilovať byť férový, pravdivý, zachovať si sám seba," zdôraznila Čaputová.

Rodina je pre prezidentku to najdôležitejšie. "Blízkosť, láska, to je to, čo je základ môjho života," dodala.

Priznala, že v jej myšlienkach sú často Seniori, jedna z najohrozenejších skupín, ktoré sú vystavené nielen zdravotným, ale i sociálnym rizikám v dôsledku pandémie.

Prezidentka vyzvala tiež na Toleranciu, o ktorú je potrebné sa neustále snažiť, ale aj aktualizovať.

"Tolerancia je priamo úmerná pestrosti, ktorej čelíme, život je pestrý, ľudia sú rôzni a to, aby sme spolu dokázali vychádzať a spolu niečo tvoriť, si vyžaduje veľkú dávku tolerancie," skonštatovala.

Prezidentka vzdala hold zdravotníkom 

Pandémia tiež podľa prezidentky ukázala, aká významná súčasť nášho života je Umenie, priznala tiež, že Viera jej pomáha ísť ďalej, či už viera v ľudí, ale i duchovná viera. "V neustále meniacich sa turbulenciách dneška umožňuje viera ľuďom mať pevné základy," dodala.

V záverečnom slove vzdala hold slovenskému Zdravotníctvu, presnejšie zdravotníkom, ktorí v ťažkých poddimenzovaných podmienkach, čeliac vlastnému zdravotnému ohrozeniu i preťaženosti, zachraňujú životy druhých.

"Akékoľvek slová vďačnosti nevyvážia to, čo oni tento rok obetovali," povedala o zdravotníkoch prezidentka.

01 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 02 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku 03 - Modified: 2024-04-16 12:44:58 - Feat.: - Title: Čaputová poďakovala Dudovi za spoluprácu počas náročného obdobia. Dostala najvyššie štátne vyznamenanie 04 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 05 - Modified: 2024-04-11 12:03:33 - Feat.: - Title: Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka, ohradila sa Čaputová proti vulgárnym nadávkam
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:06