TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Šeliga: Verím, že strana Za ľudí sa nerozpadne, nie je rozdelená na krídla

30.12.2020, 08:18
Autor:
TASRTASR
Juraj Šeliga pripustil, že potrebujú popracovať na komunikácii a viditeľnosti na zlepšenie ich preferencií.

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga si nemyslí, že je strana rozdelená na krídla či skupiny. Je podľa neho pochopiteľné, že si niektorí ľudia v politike medzi sebou rozumejú viac a iní menej.

Nemyslí si však, že strana nedokáže byť jednotná a že by hrozil jej rozpad. Pripustil, že potrebujú popracovať na komunikácii a viditeľnosti na zlepšenie ich preferencií.

Verím, že strana Za ľudí sa neskončí rozpadom. Dôležité je jasne a zrozumiteľne komunikovať,“ uviedol v rozhovore pre TASR. Dodal, že niektorí ľudia sú aktívnejší vo verejnej komunikácii, iní menej. Aj to podľa neho môže vzbudzovať dojem rozdelenia. Nemá pocit, že by sa strana delila na krídla medzi predsedníčkou Veronikou Remišovou, ním alebo členom predsedníctva Miroslavom Kollárom.

Vonkoncom nemám pocit, že Miro Kollár by bol v nejakom samostatnom krídle. Sú ľudia, ktorí sú vám v politike bližší a ktorí sú vám menej blízki, to je normálne. Strana nie je rozdelená,“ skonštatoval.

Na otázku, či nevníma nejednotne komunikáciu medzi poslancami a predsedníčkou strany Veronikou Remišovou (Za ľudí), odpovedal, že každý z nich je v inej pozícii. Inak podľa neho môže reagovať ona ako členka vlády a predsedníčka strany, inak zase on ako podpredseda parlamentu.

Poznamenal, že strana musí ukázať schopnosť ozývať sa, keď treba. „Lebo riešenia máme. Podľa mňa gro toho, čo musíme zlepšiť, je naša komunikácia,“ zdôraznil. Myslí si, že strana by mala byť kritickejšia aj v rámci koalície. Podotkol, že niektoré vyjadrenia ich poslancov by mali inú váhu, keby s nimi stála na tlačových konferenciách predsedníčka.

To je vec, ktorú si my musíme lepšie zladiť,“ skonštatoval.

Šeliga si myslí, že majú šikovných poslancov, odborne aj ľudsky. „Verím, že čím dlhšie bude plynúť volebné obdobie, tým viac to aj voliči ocenia a budú vidieť, že strana Za ľudí je naozaj stabilným hlasom rozumu, že nie sme populisti, držíme sa zdravého rozumu a snažíme sa presadzovať myšlienky, ktoré pomáhajú ľuďom zlepšiť život,“ poznamenal.

Tvrdí, že strana bojuje za ľudí, ale ak o tom nie je schopná riadne komunikovať, neposunie sa.

01 - Modified: 2024-04-03 11:27:03 - Feat.: - Title: Strana Za ľudí podporila Korčoka. Pellegrini podľa Remišovej mohol porušiť ústavný zákon, žiada vysvetlenie 02 - Modified: 2023-12-06 14:08:31 - Feat.: - Title: Za ľudí nesúhlasí s opätovným vymenovaním Holjenčíka za šéfa ÚRSO 03 - Modified: 2023-10-01 17:22:35 - Feat.: - Title: Prečo sa volebný boj bývalej koalície skončil jej debaklom? 04 - Modified: 2023-09-18 12:27:16 - Feat.: - Title: Pellegriniho Hlas žiada Remišovú vysvetliť financovanie domu, tá podáva trestné oznámenie 05 - Modified: 2023-08-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo nám povedia zahraniční voliči?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 11:24