StoryEditor

Anketa s europoslancami: Čo chcete presadiť v europarlamente?

09.06.2009, 00:00

Edit Bauer, SMK
Chcem pokračovať v témach, na ktorých som pracovala predtým. Bez toho, aby sa nedoriešili niektoré súvislosti v oblasti sociálneho zabezpečenia a sociálnej politiky, nemôže celkom dobre fungovať ani Európsky parlament. Mám záujem viac pracovať v oblasti ľudských práv, venovať sa menšinovým právam a právam detí.
Sergej Kozlík, ĽS-HZDS
Rád by som sa zameral na rozpočtové vzťahy a riešenie regionálnych rozdielov. Rád by som sa venoval aj ekonomickým otázkam riešenia krízy, pravidlám obozretnej regulácie finančných trhov, daňových režimov a otázkam investícií do európskej infraštruktúry.
Jaroslav Paška, SNS
Mala by sa otvoriť diskusia o zriadení a rozdelení europarlamentu na dve komory. Chcem sa venovať aj možnosti ovplyvniť riešenie dosahov hospodárskej krízy na Slovensko prostredníctvom finančných prostriedkov EÚ. V súčasnosti máme prisľúbenú štedrú pomoc na vyrovnávanie životnej úrovne v jednotlivých regiónoch, najmä na rozvoj infraštruktúry. Budem za zachovanie výšky financií a je dôležité, aby prichádzali jednoduchšou cestou a nie cestou veľkej byrokracie.
Anna Záborská, KDH
Naďalej sa budem zaoberať otázkou zrovnoprávnenia žien a mužov v rámci rodiny. Pred rokom som začala kampaň na ochranu detí pred nebezpečenstvom obchodovania a internetu. Chcela by som sa angažovať, aby európske financie boli vynaložené aj na prevenciu rakoviny prsníka. V období krízy by mal byť cielený aj manažment na ľudí, ktorí sa ocitli na pokraji spoločnosti. Teda na rodiny, ktoré stratili zamestnanie a nemôžu si samy pomôcť. Budem za obhajobu kresťanských hodnôt, ako je ochrana života od počatia. Na programe dňa bude čím ďalej, tým viac zmena legislatívy v oblasti eutanázie.
Eduard Kukan, SDKÚ-DS
Chcem byť aktívny predovšetkým v otázkach, ako je budúce rozširovanie EÚ a prístupové procesy kandidátskych krajín. Chcem sa tiež venovať európskej a susedskej politike a všetkým ostatným veciam, ktoré súvisia s budúcim vývojom únie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 10:02