Marián Kotleba, poslanec NR SR, je za cenzúru a v médiách nechce vidieť nič o LGBTI problmatike. „Zavedieme pravidlá na kontrolu obsahu médií, nedovolíme, aby boli deti oblbované zvrátenosťami.“TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Kotleba zvoláva protest v centre Bratislavy. Útočí na Matoviča a bojí sa o Vianoce

11.12.2020, 14:24
Autor:
klkl
Zhromaždenie sa má uskutočniť v stále sa zhoršujúcej pandemickej situácii.

Situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu sa na Slovensku zhoršuje. Krajinu čaká krátko pred Vianocami ďalšie sprísnenie opatrení, denne pribúdajú desiatky obetí a tisíce nakazených. 

Extrémista Marian Kotleba sa v tejto situácii rozhodol zvolať protest proti vláde a protipandemickým opatreniam. A to aj napriek tomu, že protesty zo 17. novembra, na ktorých vystúpil aj on sám spolu s ďalšími členmi jeho strany prispeli k zhoršeniu situácie v krajine. 

​Minimálne jeden z účastníkov posledných protestov a popierač koronavírusu zomrel pár týždňov po protestoch na covid-19. 

"Reštaurácie opäť zavreté. Testovanie pendlerov a školákov nariadené. Ústava znásilnená. Sudcovia zosmiešnení. Ľudia zotročení zas o kus viac," avizuje Kotleba protest, ktorý nazval "Nedajme si zobrať Vianoce." 

​Podľa Kotlebu, ktorý sám covid prekonal, "ide o holé prežitie národa." Za dve hodiny od zverejnenia príspevku o proteste na Facebooku mal takmer 400 zdieľaní.

​Zhromaždenie proti vláde a pandemickým opatreniam zvolal na bratislavské Hodžovo námestie už túto sobotu. A to v čase, kedy platí zákaz zhromažďovania. 

Na zhromaždenie v centre mesta sa pripravuje aj polícia. "Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave v súvislosti so zajtrajším verejným zhromaždením pripravuje bezpečnostné opatrenie, ktoré bude zamerané na ochranu života, zdravia, majetku občanov a verejného poriadku. Do bezpečnostného opatrenia bude vyčlenený dostatočný počet policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície," informovala HN hovorkyňa polície Lucia Miháliková.

Polícia upozorňuje, že v prípade porušenia nariadení hygienkov, ako je nenosenie rúšok či porušenie zákazu zhromažďovania, môžu úrady udeliť pokutu až do výšky 1 659 eur. 

V prípade, že sa protestu zúčastní osoba, ktorá bola pozitívne testovaná na covid-19, hrozí jej väzenie na štyri až desať rokov za šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. 

Mesto konanie protestu v takejto situácii kritizuje. "Takýto protest je hazardom so zdravým samotných protestujúcich, ale aj ostatných Bratislavčanov a Bratislavčaniek," konštatuje pre HN hovorkyňa mesta Katarína Rajčanová.

Ako doplnila, mestská polícia je pripravená pomôcť zabezpečiť počas protestu verejný poriadok.

O stanovisko sme požiadali Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

01 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch 02 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 03 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave 04 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 05 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
15. apríl 2024 14:50