TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kiska o spore s Ficom: O všetkom vedel. Je len otázka, či Bödörovu skupinu riadil, alebo ju len kryl

11.12.2020, 14:32
Autor:
lmlm
Andrej Kiska hovorí, že tlak na jeho osobu sa neustále zvyšoval kvôli voľbe ústavných sudcov a parlamentným voľbám.

Exprezident Andrej Kiska opäť prehovoril o údajnom nátlaku, ktorý bol na neho vyvíjaný šéfom Smeru Robertom Ficom či vtedajším premiérom Petrom Pellegrinim.

Kiska v statuse na sociálnej sieti tvrdí, že tlak na jeho osobu sa neustále zvyšoval. Dôvodom bola podľa neho blížiaca sa voľba ústavných sudcov a parlamentné voľby.

"Polícia neustále menila vyšetrovateľov len preto, aby ma z niečoho obvinili. Aj sa im to podarilo. Potom, čo všetko vyšlo na povrch, je dnes už každému jasné, kto dal objednávku a kto bol vykonávateľom," napísal Kiska.

O činnosti skupiny okolo dnes väzobne stíhaného podnikateľa Norberta Bödöra a o cielenej diskreditácii sa dozvedel ešte vo funkcii prezidenta.

Podľa Kisku mu to povedal vysokopostavený človek, ktorý mal zo zákona možnosti, ako sa veci dozvedieť ale nemohol o tom verejne hovoriť. "Nemal som to ako overiť, ani na koho sa obrátiť. Všetko mali v tom čase pod kontrolou Fico s Kaliňákom," pokračoval Kiska.

Ten opäť zverejnil aj správu, ktorú mal dostať od vtedajšieho premiéra Pellegriniho ohľadne vymenovania Fica za šéfa ústavného súdu.

To posolstvo je skôr, že by to veľmi chcel (Robert Fico) a na oplátku ponúka veľmi konštruktívny dialóg a snahu o upokojenie situácie na všetkých frontoch, kde ešte nejaké problémy by mohli byť... nerád by som bol, keby sa to teraz zamotalo na interpretácii a slovíčkach. Ale je pravda, že ak sa mu tento odchod nevydarí, tak mu asi nič iné nezostane, ako len tvrdo bojovať až do konca... Ale odkaz prosím cháp tak, ako som napísal na začiatku... že vie byť v prípade úspechu veľmi veľmi konštruktívny...,“ mala znieť správa od Pellegriniho.

Kiska tvrdí, že Fico vedel o všetkom. Podľa exprezidenta je len otázkou, či Bödörovu skupinu riadil, alebo ju "len" kryl. "Dnes je dokázané, že už predtým, ako boli zaslané médiám emaily s uniknutými údajmi o daňových kontrolách v KTAG, Fico hovoril, čo sa stane a že sa proti mne začne pripravovať trestné konanie. Zjavne vedel o všetkom a netajil sa tým na tlačových konferenciách."

Kiska sa v statuse pýta, kto teda stál na čele organizovanej skupiny a vedela upokojiť situáciu na všetkých frontoch. Ďalej sa pýta, prečo polícia pod vedením väzobne stíhaného exprezidenta policajného zboru Milana Lučanského zastavila trestné stíhanie Fica za jeho vydieranie.

"Bránil som sa, ako som vedel, ale stál proti mne celý aparát: vedenie štátu, policajný prezident, oligarchovia, daňová správa, prokuratúra, ... Ale nikdy som neuhol a nikdy som sa nenechal zastrašiť a vydierať. Všetky obvinenia voči mne boli vykonštruované mafiou, ktorá ovládala naše Slovensko. Báli sa, že raz nebudú mať moc a všetko sa prevalí. Podarilo sa. Malo to zmysel, aj keď to bolelo," uzavrel exprezident a zakladateľ strany Za ľudí.

01 - Modified: 2020-02-17 09:57:48 - Feat.: 0 - Title: Fico odmieta spájanie s videom o Kiskovi: Je to úplne trápne. Mal by sa spamätať 02 - Modified: 2020-02-17 14:24:26 - Feat.: 0 - Title: Kiska tvrdí, že odovzdá polícii nové informácie o videonahrávke. Vie, kto stojí za antikampaňou 03 - Modified: 2020-02-19 14:05:46 - Feat.: 0 - Title: Anonym zverejnil druhé video o pozemkoch. Figuruje v ňom už aj exprezident Kiska 04 - Modified: 2020-02-21 10:24:10 - Feat.: 0 - Title: Kiska vypovedal na NAKA o nahrávke. Vyšetrovateľovi povedal meno poslanca Smeru
01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 22:09