Richard SulíkTASR/J. Kotian
StoryEditor

Čaká nás vianočný lockdown. Sulík kritizuje nepredvídateľnosť rozhodnutí

09.12.2020, 06:45
Autor:
klklbzmbzm
Podľa Sulíka treba mať aj plán toho, čo sa bude diať po lockdowne.

Minister Ján Mičovský pred rokovaním vlády potvrdil, že sa v súčasnosti počíta s 21. decembrom, ako začiatkom vianočného lockdownu. Mičovský s návrhom súhlasí, podľa neho je potrebné spomaliť šírenie vírusu.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí však pred rokovaním vlády nechcel hovoriť o konkrétnych termínoch s tým, že definitívne rozhodnutie padne na vláde. 

​Upozornil však na dôležitosť testovania a naznačil, že by mohlo byť súčasťou lockdownu. "Testovanie je veľmi dôležitý prvok pri tom, ako budeme zvládať túto pandémiu. Je mimoriadne dôležité, aby sa občania testovali, ak pôjdu navštíviť svojich príbuzných," povedal Krajčí.

Krízový štáb mal včera riešiť aj pandemický semafor, ktorý navrhol Krajčí. Napokon však nebol na programe. "Bavili sme sa o lockdowne. Semafor bude viac-menej platiť až po ňom," vysvetlil Krajčí. 

Minister hospodárstva Richard Sulík pred rokovaním vlády priznal, že s plánom Ústredného krízového štábu oboznámený nie je. Vyzval však na predvídateľnosť opatrení. 

"Ja by som rád videl nejaký plán, ktorý nám ukáže, ako von z krízy, ktorý nám ukáže ako postupovať aj potom. Takéto ad hoc rozhodnutia od pásu, dnes lockdown, zajtra nie, to sa ukázalo ako neúčinné," kritizoval. 

Opatrenia by podľa neho mali byť logické. Sulík tiež skritizoval avizovanú možnosť zatvárania terás od piatku. "Bolo by to celkom prospešné," komentoval Sulík výzvu prezidentky, aby riadenie pandémie prevzal niekto iný ako premiér. Najdôležitejšie je podľa neho mať stanovený plán.

O tom, že by sa opatrenia na Slovensku mali pred sviatkami sprísniť, rozhodol včera ústredný krízový štáb. Minister vnútra Roman Mikulec po jeho rokovaní len oznámil, že nás čaká istá forma lockdownu. Konkrétne informácie budú známe až po dnešnom rokovaní vlády.

01 - Modified: 2024-04-17 11:20:03 - Feat.: - Title: Ako pri teroristickom útoku. Pre výskyt medveďa by sa mohla vyhlasovať mimoriadna situácia, rozhodla vláda 02 - Modified: 2024-04-17 10:01:08 - Feat.: - Title: Kaliňák kritizuje zmluvy uzavreté bývalým vedením. Volajú ho uplakaný podpredseda, reaguje Naď 03 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 04 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 05 - Modified: 2024-04-03 09:11:23 - Feat.: - Title: Vyjadrenia ministrov po rokovaní vlády
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:53