TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Smerujeme k lockdownu, varuje Šeliga. O ďalšom postupe by mal rozhodnúť široký konsenzus

06.12.2020, 13:44
Autor:
TASRTASR
Podpredseda parlamentu by chcel stretnutie koalície, opozície a prezidentky.

Koalícia s opozíciou by sa mala za účasti prezidentky SR Zuzany Čaputovej stretnúť a nájsť politický konsenzus v súvislosti so šírením nového koronavírusu v krajine počas Vianoc. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to vyhlásil podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí).

"Ukážte nám jednotu a politickú kultúru v koalícii," povedal líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Podpredseda parlamentu uviedol, že líder Hlasu-SD používa "koronu" na politický boj.

Poukázal na to, že hlavnú úlohu bude mať v celej situácii premiér Igor Matovič (OĽANO). "Ak máme prísť s niečím, čo ľudia príjmu široko, lebo to vyzerá, že smerujeme k lockdownu, pretože čísla stúpajú a niektoré opatrenia nezafungovali dobre, tak na to treba široký konsenzus," povedal Šeliga. Očakáva, že všetci dajú teraz politiku bokom.

V diskusnej relácii sa Šeliga s Pellegrinim venovali aj téme zatknutia Jaroslava Haščáka či bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Podľa Pellegriniho je ľahké niekoho zatknúť.

Verí, že každý bude mať právo na spravodlivý súd. Zatýkanie v Pente označil za teatrálne. Šeliga tvrdí, že polícia si robí svoju prácu. Podľa neho má Penta veľké priestory a bolo to na rozhodnutí polície.

Pellegrini bol s prácou Lučanského spokojný, ale nemôže dať za nikoho ruku do ohňa, či niečo spravil. Rovnako nechcel povedať, či zobral bývalý policajný prezident úplatok.

Tvrdí, že on ako premiér nemal informácie o tom, že by sa dopúšťal takejto činnosti. Šeliga nerozumie, že opozícia hovorí o tom, že sa má všetko vyšetriť a pritom s tými ľuďmi počas svojej vlády pracovali. V súvislosti s kauzou ohľadom bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu líder Hlasu uviedol, že zatiaľ mu dôveruje.

Na otázku, či by sa dal zaočkovať vakcínou proti ochoreniu COVID-19, Pellegrini uviedol, že sa momentálne zaočkovať nedá. Rovnako zvažuje, či očkovanie odporučí svojim rodičom.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) by mal podľa neho vysvetliť, na čo je potrebný kompenzačný fond k tomuto očkovaniu. Naopak, Šeliga sa plánuje dať zaočkovať. "Keď na mňa príde rad, tak pôjdem," vyhlásil s tým, že od politika je to zodpovedné.

01 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 02 - Modified: 2024-02-23 13:51:08 - Feat.: - Title: Najväčšia štúdia o očkovaní proti covidu odhaľuje skutočné zdravotné riziká, ktorým čelíte 03 - Modified: 2024-02-16 23:00:00 - Feat.: - Title: Dlhý covid vplýva inak na deti aj tehotné. U nás pomoc chýba 04 - Modified: 2024-02-07 09:25:34 - Feat.: - Title: Demokrati kritizujú usmernenie pre NAKA, polícia hovorí o režimovom opatrení 05 - Modified: 2024-01-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa symptómy covidu zmenili s každým novým variantom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:43