StoryEditor

Cigániková ostro o Matovičovi. Správa sa mimoriadne zákerne, napísala

02.12.2020, 20:39
Autor:
domadoma
Spor medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom sa ťahá už niekoľko mesiacov. Najnovšie zasiahol aj otváranie škôl.

"Ešteže máme tú dohodu o neútočení," napísala v statuse na sociálnej sieti poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková. 

V ňom opisovala situáciu, kedy sedela vedľa ministra školstva a straníckeho kolegu Branislava Gröhlinga, keď mu zavolal premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Ten mal ministrovi volať s otázkou, či si všimol, že školy neotvoril. "Vraj ak Braňo chce, aby ich otvoril, má sa Sulík ospravedlniť (už ani neviem, za čo práve). Následne Braňovi Gröhlingovi zamietli dva pokusy o otvorenie škôl, ktoré mal dojednané naprieč samosprávou a zriaďovateľmi škôl," uviedla Cigániková. 

"Mohla by som hovoriť o tom, že premiérove správanie k partnerom a občanom je mimoriadne zákerné. A že miesto, aby spájal a motivoval ľudí k lepšiemu výkonu, vkuse len na niekoho útočí a ubližuje," napísala. 

Do vlastných rúk 

Premiér dnes oznámil, že preberá pilotné testovanie žiakov na koronavírus do vlastných rúk. Tvrdí, že už nechce počúvať výhovorky zo strany ministerstva školstva, keďže vidí ochotu niektorých riaditeľov škôl, starostov i primátorov zapojiť sa do testovania.

"Som sklamaný z prístupu ministerstva školstva k tejto veci. Stačilo. V stredu na vláde som požiadal ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS), aby v prípade, ak zabezpečím všetko ostatné, neblokoval otvorenie škôl. Bude to niekoľko škôl, ale chcem dokázať, že nie je čas na výhovorky," skonštatoval Matovič.

Spor medzi Richardom Sulíkom (SaS) a premiérom Matovičom sa ťahá už niekoľko mesiacov a vznikol pre odlišné názory na prístup k riešeniu pandemickej situácie na Slovensku. 

Napätie medzi koaličnými partnermi sa stupňovalo, nedávno však premiér vyjadril snahu spor ukončiť

"Dohoda znie, že od dnešného dňa, ak bude chcieť niekto verejne spochybňovať rozhodnutia svojich koaličných partnerov, tak im to najprv povie do očí na koaličnej rade, presne tak, ako sa na dobrú a funkčnú rodinu patrí," napísal premiér v statuse z konca novembra. 

Mala to byť bodka za riešením názorovým odlišností prostredníctvom sociálnych sietí. 

Otváranie škôl 

Branislav Gröhling v pondelok predstavil prvý plán otvárania škôl. Ten však neprešiel. Kritizoval ho i minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). 

Gröhling tak predstavil druhý plán, ani s tým však na Ústrednom krízovom štábe nepochodil. Podľa zdroja HN ho nepodporil koaličný partner z OĽaNO.

Ďalší návrh na návrat žiakov do škôl, v poradí už tretí, chce minister školstva predstaviť pred Vianocami, a to do 23. decembra.

01 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 04:14