TASR/František Iván
StoryEditor

Reakcie na obvinenie Lučanského: Pellegrini je prekvapený. Za jeho vedenia sa začali diať veci, tvrdí

02.12.2020, 12:01
Autor:
TASRTASRmahomaho
Bývalého šéfa policajného zboru Milana Lučanského mali obviniť v rámci akcie Judáš.

Koaliční aj opoziční politici reagovali na informácie o obvinení bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Denisa Saková, bývalá ministerka vnútra (Hlas-SD): Chcem veriť, že tieto kroky prokuratúry a polície sú všetky podložené dôkazmi a orgány činné v trestnom konaní pracujú v súlade so zákonmi platnými v Slovenskej republike. A dúfam, že sa tieto kroky nedejú len na základe pochybnej výpovede kajúcnika, ktorý sa svojimi výpoveďami chce vyviniť z vlastnej nekalej trestnej činnosti.

Nezabúdajme, že práve za pôsobenia gen. Lučanského boli zatknutí vrahovia novinára a jeho partnerky. A za jeho pôsobenia vo funkcii, sa začali na Slovensku vyšetrovať veľké kauzy vyplývajúce z komunikácie Threema, ako sú Burka, Víchrica, Dobytkár a ďalšie.

Richard Sulík, minister hospodárstva (SaS): Pred voľbami sme sľúbili, že vyženieme smerácku mafiu a toto je výsledok. Nechcem povedať, že sme to my nejako riadili, o zatýkaní som sa dozvedel z novín. Už pred voľbami som povedal, že nebudeme mať červené oči, ale zabezpečíme, že polícia bude mať voľné ruky.

Veronika Remišová, vicepremiérka (Za ľudí): Dnes polícia obvinila Milana Lučanského, ktorý bol favoritom Petra Pellegriniho a Denisy Sakovej. Milan Lučanský hral s novým Smerom hru na novú éru, ktorú mala zabezpečiť dlhoročná Kaliňáková pravá ruka Denisa Saková a Ficov premiér Peter Pellegrini.

Starý aj nový Smer dlhé roky garantoval beztrestnosť mnohých vplyvných ľudí. Dosadil ich do funkcií, napriek podozreniam ich tam dlhodobo držal a podporoval. 

Dnes to vyzerá tak, že hra nového Smeru veľmi nevyšla. Držím palce všetkým čestným policajtom aj prokurátorom. Zákon, právo, spravodlivosť nadovšetko. 

Peter Pellegrini, bývalý premiér (Hlas-SD) verí, že polícia pri zatýkaní nekoná na politickú objednávku a má dostatok dôkazov. Správa o tom, že polícia mala obviniť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, Pellegriniho prekvapila, pretože za jeho vedenia sa podľa expremiéra začali diať veci a rozpracovávať akcie, ktoré momentálne vrcholia zatýkaním.

Peter Pčolinský, predseda poslaneckého klubu (Sme rodina): Orgány činné v trestnom konaní nech robia, čo vedia.

Juraj Šeliga, podpredseda parlamentu (Za ľudí): To je taký škandál, ktorý sa podľa mňa nedeje ani niekde v Afrike, že máme celé bývalé vedenie polície vo väzbe alebo obvinených.

Juraj Krúpa, predseda brannobezpečnostného výboru (OĽaNO): Ťažko sa to teraz hodnotí, pretože nemám informácie, z čoho konkrétne je pán Lučanský obvinený, ale vyzerá to byť nejaká situácia, čo sa týka komplexného zatýkania. Pravdepodobne tam budú podľa polície podozrenia, prepojenia na nejakú spoluprácu. To len dokazuje to, že všetky tieto zatýkania, vyšetrovania sú dôkazom prepojenia mafie, ktorá nám tu vládla,

Lukáš Kyselica, bývalý policajný vyšetrovateľ a súčasný poslanec (OĽaNO): Vo všeobecnosti však konštatujem, že orgány činné v trestnom konaní majú rozviazané ruky a rozhodujú len na základe zadovážených dôkazov tak, ako to deklarovali v minulosti aj minister vnútra, aj iní predstavitelia súčasnej vlády. Držím im palce.

01 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 02 - Modified: 2024-04-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Štát sľúbil milióny, ľudia sa cítia oklamaní. Za Sulíka to bolo o rýchlych prstoch, so Sakovou systém zamrzol 03 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 04 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 05 - Modified: 2024-04-12 08:29:23 - Feat.: - Title: Koalícia nerokuje o výmenách rezortov, iba o poste šéfa parlamentu, odkazuje Pellegriniho Hlas
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 00:55