TASR/Pavel Nebuauer
StoryEditor

Počasie nepraje plošnému testovaniu, ak prebehne, tak inak ako naposledy, ozrejmil Matovič

29.11.2020, 13:48
Autor:
domadomaTASRTASR
Vicepremiérka Veronika Remišová povedala v súvislosti s riešením pandémie, že strana Za ľudí je za komunitné testovanie.

K voľbe šéfa Generálnej prokuratúry by malo prísť až vtedy, keď bude dohoda v koalícii. Premiér Igor Matovič (OĽANO) to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Zdôvodňuje to aj tým, že podľa jeho informácií niektorá z koaličných strán rokovala o kandidátoch s opozíciou.

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) v relácii povedala v súvislosti s riešením pandémie, že strana Za ľudí je za komunitné testovanie, napríklad v domovoch sociálnych služieb či v ohniskách nákazy.

Plošné testovanie

Prioritou je poslať deti do škôl. Premiér potvrdil, že pripravuje doplňujúci spôsob testovania. "Ústredný krízový štáb schválil plošné testovanie ako alternatívu k lockdownu," povedal Matovič. 

"Vzhľadom na počasie, aké je vonku, len hlúpy človek by čakal, že takýmto spôsobom budeme realizovať plošné testovanie," odpovedal premiér na otázku, či bude plošné testovanie prebiehať takou formou, ako naposledy. 

Poslanec Národnej rady SR Ladislav Kamenický z opozičného Smeru-SD kritizoval, že sa prezentujú iba dve alternatívy riešenia pandemickej situácie - tvrdý lockdown alebo testovanie.

Považuje za chybu, že pri plošnom testovaní neboli ľudia po pozitívnom výsledku antigénového testu pretestovaní PCR testom. "Štatistiky, ktoré máme, sú také skreslené, že z toho nevieme absolútne nič," poznamenal.

Návrh na referendum 

Kamenický nepredpokladá, že by koaliční poslanci podporili návrh na referendum, ktoré navrhuje Smer-SD v rámci mimoriadnej schôdze.

V prípade neúspechu chce strana pri organizácii referenda hľadať podporu u odborárov či ďalších združení. Remišová uviedla, že ak by bolo referendum platné, poslanci Za ľudí by hlasovali za vyhlásenie predčasných volieb.

Remišová sa vyjadrila tiež k rokovaniu koaličných lídrov, ktoré sa uskutočnilo v nemocnici, kde bol hospitalizovaný predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Vzhľadom na reakcie by sa na ňom už druhý raz nezúčastnila.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 03 - Modified: 2024-04-23 12:57:47 - Feat.: - Title: Zmeny vo verejnom obstarávaní sú potrebné. Eurofondy neohrozia, reaguje Raši na tvrdenia Remišovej 04 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 05 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:27