StoryEditor

Hlas si na prvom sneme zvolil vedenie. Pellegrini hovoril o financovaní strany aj prenájme centrály

28.11.2020, 07:10
Autor:
mahomaho
Delegáti Hlasu-SD rozhodli o predsedovi aj o troch podpredsedoch.

Strana Hlas-sociálna demokracia si dnes na svojom ustanovujúcom sneme zvolila vedenie. Predsedom sa stal expremiér Peter Pellegrini, ktorý bol jediným kandidátom. 

Za podpredsedov strany boli zvolení Denisa Saková, Erik Tomáš a Richard Raši. Generálnym manažérom bude Matúš Šutaj Eštok. "Budeme sa snažiť vyhrať voľby," vyhlásil po sneme Pellegrini.

Financovanie strany

Líder Hlasu uviedol, že strana bude pôsobiť transparentne. "Strana Hlas-SD nie je financovaná žiadnym oligarchom ani tučným sponzorom," dodal.

Tvrdí, že na stránke budú informovať o každom sponzorovi nad tisíc eur. "Nebudeme nič tajiť a budeme vždy informovať aj o zostatku na našom účte," uviedol a hovorí, že na chod strany sa rozhodli prispievať aj poslanci zo svojich platov.

Pellegrini uviedol, že žiadne z mien, ktoré sa v médiách objavujú, nie je sponzorom strany.

Prenájom straníckej centrály

Expremiér po sneme odpovedal aj na otázky ohľadom prenájmu straníckej centrály v centre Bratislavy. Výška nájmu je podľa neho viac ako 11-tisíc mesačne.

"Ak by sme mali fungovať len z mesačného príspevku pánov poslancov, tak by nám to nevyšlo na zaplatenie nájmu," tvrdí.

Pellegrini hovorí, že ako predseda prispeje na chod strany sumou 20-tisíc eur. Zároveň však dodal, že sa chce obrátiť aj na ľudí s pomocou pri financovaní.

"Ak sa to nepodarí a nemali by sme dosť prostriedkov na financovanie takejto veľkej budovy, tak by sme museli odísť. Je to všetko čisté a transparentné," poznamenal.

Nechce sa barikádovať

Na jarnom sneme si chce strana zvoliť zvyšných troch podpredsedov a členov predsedníctva. Šéfov okresných organizácií by si mali podľa neho vyberať ľudia z regiónov.

Pellegrini dodal, že sa nebude v čele strany barikádovať cez stanovy.

Zbieranie podpisov na referendum

Predsedníctvo strany má zasadnúť budúci týždeň, kde sa prihlási k aktivitám, ktoré budú viesť k zberu podpisov na vyhlásenie referenda o skrátení volebného obdobia.

Pellegrini si myslí, že referendum nemá patriť jednej politickej strane, strany môžu podľa neho na petícii len participovať.

"V prípade, že padne rozhodnutie na politickej úrovni, že sa pôjde do aktivít, strana Hlas-SD po zjednotení otázok poskytne všetky svoje kapacity, prostriedky, aby pomohla vyzbierať podpisy na to, aby mohlo byť vyhlásené referendum," povedal šéf strany.

Témou referenda by mohli byť podľa neho aj otázky o očkovaní. V petičnom výbore by podľa neho mohli byť aj ľudia z rôznych organizácií, spomenul napríklad odborárov či Jednotu dôchodcov Slovenska.

Pellegrini oznámil založenie nového politického subjektu v júni po tom, ako spolu s desiatimi poslancami odišiel zo Smeru. Ministerstvo vnútra zaregistrovalo stranu 11. septembra tohto roka.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:53