Dano Veselský
StoryEditor

Mám sa priznať? Tak sa priznám, len mi už povedzte k čomu, reagoval Fico na výpoveď Jankovskej

26.11.2020, 12:55
Autor:
redredTASRTASR
Robert Fico povedal, že ako bývalý premiér sa s Jankovskou veľakrát stretol. Tvrdenia, že by vybavoval veci ohľadne Kočnera, rázne odmietol.

Šéf Smeru Robert Fico reagoval na brífingu na výpoveď štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej na NAKA v Nitre. Tá uviedla, že bola kvôli väzbe Mariana Kočnera u Fica.

Šéf Smeru potvrdil, že ako bývalý premiér sa s Jankovskou veľakrát stretol, tvrdenia že by vybavoval veci ohľadne Kočnera rázne odmietol. "Mám sa priznať? Tak sa teda priznám, len mi už konečne povedzte k čomu," reagoval Fico na brífingu. 

Fico opätovne ocenil prácu Jankovskej na pozícii štátnej tajomníčky. "To, čo mala Monika Jankovská robiť ako štátna tajomníčka, robila dobre," povedal Fico.

​Skritizoval, že sa väzba začína zneužívať ako "mučiaci nástroj".

S Jankovskou mal Fico ako predseda vlády riešiť otázku koordinácie zastupovania štátu vo veľkých prípadoch. Expremiér uviedol, že o jej súkromných aktivitách nič nevedel.

Smer podľa neho nemá s kauzou zmeniek podnikateľa Mariana Kočnera nič spoločné a odmietol, že by vybavoval jeho prepustenie z väzby. Podnikateľa označil ako "veľkého chválenkára", ktorý "nič nevybavil".

Na otázku, či bol šéfom Norberta Bödöra, odpovedal "jasné". Poznamenal tiež, že všetci ho volajú "šéf". Nevylúčil, že by sa Norbert Bödör objavil v centrále Smeru. Bödöra v centrále Smeru má spomínať Monika Jankovská vo svojej výpovedi.

​Jankovská sa v stredu pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry priznala k svojej trestnej činnosti. Vypovedať mala rozsiahlo. Uviesť mala okolnosti, ktoré sú jej známe o skutkoch, ktoré sú jej kladené za vinu.

Zároveň sa podrobne vyjadrovala aj k osobám, ktoré súvisia s jednotlivými obvineniami, medzi nimi aj k podnikateľovi Marianovi Kočnerovi.

Stíhaná má byť pre korupčné trestné činy. Vo väzbe skončila po policajnej akcii Búrka. Ďalšie obvinenia jej pribudli po akcii Víchrica.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:15