Podľa poroty je to miesto, ktoré má ambíciu stať sa promenádou aj námestím. Je to miesto pre vodákov aj budúce vodné taxíky. Korzo Zálesie vzniklo v ateliéri AŽ PROJEKT s.r.o. pod taktovkou architektov Vojtecha Krumpolca a Petra Derevenca. Príbeh znovuobjavenia rieky Malý Dunaj v Zálesí. Viacročný projekt po etapách postupne pretvára zanedbané nábrežie rieky na živú dedinskú promenádu. Priestor umožňujúci prechádzky v prírode, objavovanie fauny a flóry, oddych vodákov, turistov, cykloturistov aj domácich obyvateľov. Bývalé smetisko na brehu rieky vystriedala oddychová plocha s malou rozhľadňou – Majákom, dreveným mólom na vyloďovanie a korzovanie a prístreškami na piknik. Pribudol prírodný amfiteáter pre malé kultúrne aktivity s výhľadom na vodu a prvá etapa vstupného objektu – informačného a kultúrneho centra s občerstvením. Všetko časom splynie s prírodou naokolo. Každý kubík použitého dreva bude nahradený zasadeným stromom.
StoryEditor

V bratislavskom prístave došlo k dvom nehodám lodí

20.11.2020, 15:52
Autor:
TASRTASR
Prvá nehoda sa stala okolo poludnia, kedy zaznamenali prvé hlásenie o potápajúcom sa plavidle.

Dvaja zranení členovia posádky, jedno potopené plavidlo a jedna loď poškodená požiarom - taká je bilancia dvoch piatkových nehôd vo verejnom prístave v Bratislave.

Nehody oboch lodí vyšetruje Divízia vnútrozemskej plavby Dopravného úradu. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva dopravy a výstavby.

Rezort dopravy priblížil, že prvá nehoda sa stala okolo poludnia, kedy zaznamenali prvé hlásenie o potápajúcom sa plavidle.

K plavebnej nehode došlo vo verejnom prístave Bratislava pri vjazde do bazénu Novej opravovne lodí. Išlo o plavidlo prevádzkované slovenskou spoločnosťou, ktoré sa potopilo.

"Pri nehode sa zranili dvaja členovia posádky, ktorých záchranná služba previezla do nemocnice. Na mieste zasahovali aj policajné zložky a hasiči. Miesto zaisťovali zamestnanci správcu vodného toku, vytyčovali plavebnú prekážku na vodnej ceste," priblížilo MDV.

Druhá nehoda sa stala pri oprave plavidla Bavaria, ktoré začalo počas zváračských prác horieť.

Plavidlo sa nachádza na vodnom toku pri plavebnom výťahu, tiež vo verejnom prístave Bratislava v bazéne NOL.

"Pri tejto udalosti nedošlo k žiadnemu zraneniu. Na mieste zasahovali hasiči," spresnil rezort dopravy.

01 - Modified: 2024-03-28 11:16:58 - Feat.: - Title: Prístav v Baltimore je blokovaný, škody sa rátajú každý deň 02 - Modified: 2024-03-26 14:35:36 - Feat.: - Title: Loď, ktorá zničila most v Baltimore, stratila pohon. Posádka varovala úrady, nárazu sa však nepodarilo predísť 03 - Modified: 2024-03-11 14:02:11 - Feat.: - Title: Neďaleko lode v Červenom mori došlo k výbuchu 04 - Modified: 2024-02-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Misia proti húsíovcom kríva, počet ich bojovníkov stále rastie. Teraz hrozí ekologická katastrofa 05 - Modified: 2024-02-04 14:23:14 - Feat.: - Title: Počet tankerov na vodách klesá. Kríza v Červenom mori núti kupcov, aby hľadali iné zdroje ropy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 22:21