TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Blaha podáva trestné oznámenia na Matoviča a Naďa, žiada exemplárny trest

19.11.2020, 16:22
Autor:
TASRTASR
Dôvodom trestného oznámenia sú podľa Blahu výroky o účastníkoch a organizátoroch protestov zo 17. novembra.

Opozičný poslanec Národnej rady za Smer Ľuboš Blaha podáva trestné oznámenia na ministra obrany Jaroslava Naďa, premiéra Igora Matoviča a poslanca Národnej rady za OĽaNO Juraja Krúpu.

Spáchali podľa neho trestný čin hanobenia rasy, národa a presvedčenia. Dôvodom sú ich výroky o účastníkoch a organizátoroch protestov zo 17. novembra. Blaha o tom informoval na sociálnej sieti.

Naďa kritizuje Blaha za to, že demonštrantov nazval opicami, bitkármi, extrémistami a psychopatmi.

"Minister Naď týmto zhanobil za svoje presvedčenie desaťtisíce slušných a poctivých ľudí, príslušníkov slovenského národa, ktorí sa zúčastnili demonštrácie proti vláde," uviedol Blaha.

Žiada exemplárny trest

Hovorí o paušálnom znevažovaní Slovákov, ktorí majú kritický postoj voči vláde, a dehumanizácii ľudských bytostí.

Premiér podľa poslanca taktiež zhanobil za presvedčenie desaťtisíce ľudí, keď povedal, že protesty v Bratislave robili "mafia a fašisti".

"Osobitne urazil predstaviteľov aktivistov a sympatizantov opozičných politických strán," vyhlásil s tým, že žiada "exemplárny trest".

Výhrady voči poslancovi OĽaNO

Blaha má výhrady tiež voči tomu, že Krúpa v televíznej diskusii označil protestujúcich za "lúzu".

Je to podľa neho v príkrom rozpore nielen s dobrými mravmi, elementárnou politickou kultúrou, ale aj trestným zákonom.

Tisícky ľudí v utorok protestovali v Bratislave proti vláde premiéra Igora Matoviča a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa.

01 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 02 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 05 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:47