StoryEditor

Vážna nehoda Borisa Kollára: šéf parlamentu má zlomený krčný stavec

24.10.2020, 18:24
Autor:
mahomahoTASRTASR
Aktuálne sa predseda parlamentu nachádza v Univerzitnej nemocnici na Kramároch v stabilizovanom stave a pri vedomí.

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) je v stabilizovanom stave v Univerzitnej nemocnici na bratislavských Kramároch. Kollár má zlomený druhý krčný stavec, liečiť sa bude niekoľko týždňov. Informovala o tom jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

"Predseda NRSR pán Boris Kollár bol prvotne prevezený do Nemocnice sv. Michala, kde absolvoval základné vyšetrenia. Aktuálne sa predseda parlamentu nachádza v Univerzitnej nemocnici na Kramároch v stabilizovanom stave a pri vedomí," uviedla Jurcová s tým, že odhadovaná dĺžka rekonvalescencie pri jeho zranení je niekoľko týždňov.

Podľa medializovaných informácií bola v aute s Borisom Kollárom aj bývalá miss Miroslava Fabušová, ktorá je taktiež v nemocnici s poraneniami na tele. Obaja sa v limuzíne nachádzali v čase zákazu vychádzania, na ktorý však platia výnimky ako nákup v potravinách či prechádzka v prírode v rámci okresu.

"Pri dopravnej nehode utrpel osobný ochranca zlomeniny rebier a tržné poranenie hlavy. Napriek tomu bezprostredne po nehode skontroloval stav predsedu NR SR Borisa Kollára, ktorý si vyžiadal okamžitú prvú pomoc, pri ktorej mu spriechodnil dýchacie cesty a kontroloval životné funkcie až do príchodu rýchlej zdravotnej služby," priblížila hovorkyňa ministerstva vnútra Barbora Túrosová. Vodič podľa jej slov absolvoval lekárske vyšetrenia a neutrpel žiadne zranenia.

​Nehoda sa stala v Bratislave. "Z ich strany neboli porušené žiadne predpisy," uviedol Matovič.

Premiér o tom informoval na tlačovej konferencii v Námestove. 

"Predseda parlamentu, ako druhý najvyšší ústavný činiteľ, mal vážnu dopravnú nehodu v Bratislave. Bol zranený spolu so svojím ochrankárom a vodičom. Držíme týmto trom ľuďom palce, aby mali čo najmenšie dosahy na svoje zdravie," povedal Matovič.

Kollár bol prevezený do nemocnice

Premiér uviedol, že podľa jeho informácií vrazilo do auta so šéfom parlamentu na križovatke vozidlo, ktoré išlo na červenú.

„Predseda Národnej rady Slovenskej republiky p. Boris Kollár bol účastníkom dopravnej nehody. Spolu so šoférom - príslušníkom ÚOÚČ boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Predseda parlamentu je pri vedomí. Bližšie informácie v tejto chvíli nebudeme poskytovať,“ potvrdila hovorkyňa šéfa parlamentu Michaela Jurcová.

Príčiny nehody vyšetrujú

Kollárov stav je stabilizovaný. "Momentálne je na vstupných vyšetreniach na urgentnom príjme v Nemocnici sv. Michala. Je pri vedomí," povedal hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Osobný ochranca šéfa parlamentu je podľa jeho slov zranený ľahko a vodič Úradu pre ochranu ústavných činiteľov taktiež absolvuje lekársku prehliadku.

Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia nehody sú v súčasnosti predmetom objasňovania, informujú bratislavskí policajti na sociálnej sieti. "Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u oboch vodičov vylúčené" uviedli.

Predseda Národnej rady mal v sobotu podvečer dopravnú nehodu na križovatke Ulice Svornosti a Mramorovej ulice v bratislavských Podunajských Biskupiciach.

Pomáhali štyrom osobám

Záchranári pri nehode pomáhali štyrom osobám. Uviedla to hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová s tým, že jedného z účastníkov previezli do nemocnice s viacerými zraneniami, štvrtý účastník transport odmietol.

"Jedného z účastníkov transportovali do nemocnice s viacerými poraneniami celého tela, tzv. polytraumou. Počas prevozu bol pri vedomí a v stabilizovanom stave. Ďalší dvaja zranení, muž a žena, si poranili hlavu a hrudník a boli taktiež prevezení do nemocnice. Štvrtý účastník nehody transport do nemocničného zariadenia odmietol," priblížila Krčová.

O nehode bola informovaná aj prezidentka

O zdravotný stav predsedu Národnej rady sa zaujímala ja prezidentka Zuzana Čaputová.

"Prezidentka Zuzana Čaputová bola informovaná o dnešnej vážnej dopravnej nehode predsedu NR SR Borisa Kollára a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. Jemu, ako aj jeho vodičovi a členovi jeho ochranky prezidentka želá skoré uzdravenie," uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 06:25