StoryEditor

Slota: Hlavne, že sme prešli

07.06.2009, 22:41
Autor:
SITASITA
Pre Slovenskú národnú stranu (SNS) je podstatný fakt, že vstupuje do Európskeho parlamentu (EP), kde bude môcť jej zástupca po prvý raz otvorene prezentovať svoje názory.
"Slovenská národná strana získala vo včerajších voľbách do Európskeho parlamentu jeden poslanecký mandát. Očakávali sme síce viac, ale treba zdôrazniť, že pre nás nie je najpodstatnejší počet poslancov, dôležitý je fakt, že v EP bude zástupca SNS," vyhlásil Slota.

"Zvolením nášho zástupcu sa automaticky stávame riadnym členom frakcie EP Únia pre Európu národov," upozornil s dodatkom, že zakotvenie SNS v medzinárodných štruktúrach je tak nespochybniteľné. "Máme radosť z toho, že do EP postúpil kandidát Jaroslav Paška s dlhoročnými politickými skúsenosťami nielen doma, ale aj na medzinárodnej politickej scéne," poznamenal Slota. Paška do europarlamentu postupuje vďaka preferenčným hlasom voličov SNS, pôvodnú jednotku eurokandidátky Dušana Švantnera totiž "prekrúžkovali" mediálne známejší Rafael Rafaj a Jaroslav Paška.

Podľa Slotu sa vo výsledku eurovolieb v prípade SNS prejavili dôsledky silnej mediálnej kampane s negatívnymi témami, "kým pozitívne témy ako výsledky práce našich ministerstiev či významnú návštevu generálneho tajomníka Únie pre Európu národov Eugenia Pretu v SNS pred voľbami väčšina slovenských médií zámerne ignorovala".

Jedno poslanecké miesto v EP a aj tentoraz pomerne nízka účasť voličov vo voľbách do europarlamentu budú podľa Slotu pre SNS výzvou silnejšie zabojovať o dôveru občanov v budúcoročných parlamentných voľbách.

"SNS pevne verí, že novozvolení slovenskí europoslanci budú v Európskom parlamente jasne a nahlas obhajovať záujmy slovenského národa a SR, a nebudú len štatistami frakcií EP," uzavrel predseda SNS.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:06