Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
15.10.2020, 00:00

Reportáž: Okienkový predaj? To mi nepokryje ani náklady, kritizuje nariadenia majiteľka kaviarne

Predaj len cez okienko alebo na rozvoz môže byť pre niektoré reštaurácie likvidačný.

Epidemiologická situácia sa zhoršuje a nakazených novým koronavírusom pribúda. Ústredný krízový štáb preto prišiel s novým balíkom opatrení. Dotkne sa to najmä reštauračných zariadení.

​Po novom môžu ostať otvorené, no zákazníka už vo vnútri prevádzky neobslúžia. Jedlo a nápoje môžu predať, no ľudia ich musia skonzumovať vonku alebo si ich vziať domov.  Otvorené môžu ostať terasy, tým však nástupom chladných a upršaných dní končí sezóna.

„Všetky prevádzky verejného stravovania budú môcť vydávať jedlo len zabalené so sebou, alebo ho budú podávať v exteriéri,“ vyjadril sa ešte začiatkom týždňa minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 67% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.