StoryEditor

Matovič: Sulíkovo slovo nemá na vláde žiadnu váhu, pridal sa na stranu konšpirátorov

12.10.2020, 13:01
Autor:
chocho
Igor Matovič napriek tvrdej kritike na adresu Richarda Sulíka nebude iniciovať jeho koniec na poste ministra hospodárstva.

Slovo predsedu SaS a ministra hospodárstav Richarda Sulíka na vláde nemá žiadnu váhu. Vyhlásil to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo premiér Igor Matovič. "Našťastie," zhodnotil zároveň. Nový spor o protikoronavírusové opatrenia sa medzi koaličnými lídrami rozhorel už včera.

Dnes na rokovaní vlády mal Sulík podľa Matoviča vyhlásiť: "My robíme chybu, že tých virológov počúvame." Predseda vlády vníma vyjadrenia predsedu SaS a lídra extrémistov z ĽSNS Mariana Kotlebu, ktorý spochybňuje vážnosť koronavírusovej pandémie a šíri o nej konšpiračné teórie, "ako cez kopirák".

​Sulík podľa Matoviča nepozná základné fakty, že mŕtvi pribúdajú s odstupom času po tom, ako sa najprv nakazia a neskôr sú hospitalizovaní.

SaS zlyhala, tvrdí

Premiér tvrdí, že Sulík sa pridal na stranu konšpirátorov a stratil jeho dôveru.

Napriek tomu nebude z pozície premiéra iniciovať koniec lídra SaS na poste šéfa rezortu hospodárstva. Tvrdí, že nechce robiť rozbroje v rámci koalície, keď je situácia mimoriadne vážna.

"Musí sa on znormalizovať alebo si urobia poriadok v SaS," vyjadril sa k tomu predseda vlády.

Europoslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej, ktorá sa v spore postavila na stranu svojho straníckeho šéfa Sulíka, Matovič odkazál, že by bol "veľmi rád, keby mudrovala v Bruseli a nie na Slovensku."

Vyhlásil, že SaS v rámci riešenia pandémie v niektorých veciach absolútne zlyhala. Odmietol však priblížil, o čo ide.

Nedeľný konflikt

Konflikt v koalícii vznikol po tom, čo minister hospodárstva a šéf koaličnej SaS odišiel z nedeľného rokovania ústredného krízového štábu ešte pred jeho skončením. Následne médiá informoval, že je v rámci sprísnených protipandemických opatrení proti zatváraniu reštaurácií, fitnescentier či divadiel. Odôvodnil to škodlivosťou pre ekonomiku. Kritizoval, že odborníci nemajú dáta o nakazených.

Premiér následne označil Sulíkovo správanie za mimoriadne nezodpovedné a mimoriadne neľudské. Konanie šéfa SaS skritizovali aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO), podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) či vicepremiérka a šéfka rezortu informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí). Europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová sa, naopak, postavila na stranu Sulíka.

01 - Modified: 2020-10-11 11:19:55 - Feat.: 0 - Title: Sulík je rázne proti zatváraniu reštaurácií: Rozhodnutie odborníkov ma prekvapuje. Je to strieľanie od pásu 02 - Modified: 2020-10-11 12:15:53 - Feat.: 0 - Title: Sulík sa dostal do sporu s Matovičom. Sú to tliachaniny, odkázal premiérovi kvôli prísnym opatreniam
01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:32