TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Haščák reaguje na Matovičovu kritiku. Prijíma výzvu na súboj v ringu

08.10.2020, 09:38
Autor:
lmlmmahomaho
Finančná skupina žiada, aby vláda podporila férovú súťaž medzi poisťovňami.

Finančná skupina Penta prijala výzvu premiéra Igora Matoviča na "súboj v ringu." Žiada, aby vláda podporila férovú súťaž medzi poisťovňami.

Odkaz pre premiéra

"Ak chce vláda Igora Matoviča zásadne meniť systém verejného zdravotného poistenia, mala by vytvoriť podmienky pre čo najlepšiu súťaž o poistenca. Vláda by mala zadefinovať štandard a nadštandard a vytvoriť tak priestor, aby zdravotné poisťovne mohli medzi sebou súťažiť aj vo výške poistných sadzieb. Takto funguje systém súťaže napríklad v Holandsku. Rovnako sa nebránime ani návrhu, aby poistenci mohli meniť zdravotnú poisťovňu kedykoľvek počas roka," uvádza Penta v reakcii na Matovičov brífing.

V stredu premiér vysvetľoval, prečo ide jeho vláda podporiť štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu sumou sto miliónov eur. 

Sme pripravení vstúpiť do ringu, do ktorého nás dnes volá premiér. V tom ringu by sa však mal odohrať férový zápas o čo najlepšie služby pre poistencov. Takýto zápas by sme privítali a budeme radi, ak sa kroky súčasnej vlády uberú týmto smerom," dodali finančníci.

Matovič ostro kritizoval Haščáka

Premiér na tlačovej konferencii v stredu ostro kritizoval spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka, ktorá je vlastníkom zdravotnej poisťovne Dôvera. 

Haščáka nazval mafiánom a tvrdí, že na jeho mieste by sa zbalil a odišiel zo Slovenska. "Fico s Pellegrinim urobili zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne ošklbanú hus a perie skončilo u Haščáka," poznamenal.

"VšZP poskytla 68,79 percenta zdravotnej starostlivosti. Ale cez prerozdeľovací kľúč sa jej dostal len 67,68 percenta. Len za jeden rok Fico s Pellegrinim okradli štátnu poisťovňu v prospech Haščáka a majiteľa Unionu o 58 miliónov eur," tvrdí premiér. 

Matovič hovorí, že dofinancovanie VšZP nie je nefér voči súkromným poisťovniam. Tvrdí, že im prekáža "zalepenie diery."

Premiér ďalej povedal, že si je vedomý útokov, ktoré podľa neho prídu z každej strany. "Také odkazy už boli, že keď neustúpime, dostaneme nakladačku. A sme pripravení na nakladačku, pán Haščák pozývam vás do ringu," poslal Matovič odkaz šéfovi Penty.

01 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 02 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 03 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 09:21:21 - Feat.: - Title: Vláda odmietla návrhy kandidátov na sudcov Všeobecného súdu a súdu pre ľudské práva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 13:30