TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Držme spolu, odkazuje Remišová. Vláda a občania by si mali dôverovať

26.09.2020, 18:24
Autor:
TASRTASR
Verejnosť žiada o obozretnosť, zodpovednosť i spoluprácu pri krokoch, ktoré majú zabrániť šíreniu pandémie.

Na zvládnutie výzvy, ktorú predstavuje pandémia nového koronavírusu, je potrebná nielen dobrá identifikácia ohnísk nákazy, masívne testovanie a dodržiavanie nariadení, ale aj ďalšie dôležité kritérium, ktoré spája úspešné krajiny – dôvera medzi občanom a štátom.

Na sociálnej sieti to zdôraznila vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

"Dôvera, že vláda používa moc, ktorú má, s rozvahou, dôvera v predstaviteľov štátu, ktorí idú občanom príkladom," rozviedla vicepremiérka. Dôvera sa podľa nej odvíja aj od snahy o súdržnosť v spoločnosti.

"Nie rozdeľovaním a hľadaním nepriateľov, všetci sme na jednej lodi a táto kríza sa dá zvládnuť len spoločným úsilím,“ dodala.

Pripomenula, že strana Za ľudí už dlhšie presadzuje postupné zvyšovanie kapacity testovania tak, aby na začiatku chrípkovej sezóny, koncom októbra, bolo Slovensko schopné otestovať 20-tisíc ľudí denne a zabezpečiť pravidelné testovanie pracovníkov v oblasti sociálnych služieb a škôl.

"Armáda by mala obnoviť mobilné testovanie a pomôcť oblastiam, kde krátkodobo treba zvýšiť kapacitu testovania, ako napríklad teraz na Orave. Je potrebná osveta medzi staršími, ale aj medzi mladšími ročníkmi, ktorí síce chorobu zvládajú dobre, ale porušovaním karantény občas prispejú k šíreniu choroby," dodala Remišová, ktorá zdôrazňuje, že je potrebné urobiť všetko preto, aby základné školy a podniky mohli ďalej fungovať.

Verejnosť žiada o obozretnosť, zodpovednosť i spoluprácu pri krokoch, ktoré majú zabrániť šíreniu pandémie. "A držme v týchto časoch spolu," dodáva Remišová.

Oponenti vlády poukazujú na to, že súčasný stav je nielen dôsledkom nezodpovednosti časti obyvateľstva, ale aj nepripravenosti kabinetu na druhú vlnu pandémie.

01 - Modified: 2024-02-23 13:51:08 - Feat.: - Title: Najväčšia štúdia o očkovaní proti covidu odhaľuje skutočné zdravotné riziká, ktorým čelíte 02 - Modified: 2024-02-16 23:00:00 - Feat.: - Title: Dlhý covid vplýva inak na deti aj tehotné. U nás pomoc chýba 03 - Modified: 2024-01-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa symptómy covidu zmenili s každým novým variantom 04 - Modified: 2024-01-16 08:33:46 - Feat.: - Title: Ohrozenie zdravotného systému a 7000 obetí. Štúdia odhaľuje dôsledky neočkovania sa proti covidu 05 - Modified: 2024-01-05 10:18:02 - Feat.: - Title: Ľudia s dlhým covidom sú vyčerpaní už po jednom cvičení. Štúdia zistila dôvod
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 12:00