StoryEditor

Blaha urazil v pléne Matovičovu manželku. Premiér naňho vytiahol obscénny príbeh

24.09.2020, 17:14
Autor:
lmlm
Spor sa týkal investície premiérovej manželky vo finančnej skupine Arca.

V parlamente sa dnes odohrala ostrá výmena názorov. V hlavnej úlohe s podpredsedom Smeru Ľubošom Blahom a premiérom Igorom Matovičom. Kým ústne spory spomínaných politikov nie sú ničím výnimočné, tentokrát zašli v pléne priďaleko.

Obaja sa navzájom urážali. Išlo o kauzu ohľadne údajnej investície 10 miliónov eur Pavlíny Matovičovej vo finančnej skupine Arca. Premiér tvrdí, že investicía v troch zmenkách dosiahla výšku 600-tisíc eur.

​Blaha na Matovičovú v parlamente slovne zaútočil pred premiérom.

Blahove urážky

"Vy máte údajne dôkaz, máte zmenky v rukách, ktorými by ste mohli ukázať Slovensku, že nie ste až taký zlodej. Ale vy ho nechcete ukázať, lebo ste až taký hlúpy, že ho schovávate v šuplíku. Existuje vážne podozrenie, že ste tu investovali 10 miliónov eur do pochybnej spoločnosti za šesťpercentný úrok. To znamená, že by ste mohli mať na úrokoch 600-tisíc eur a neviete vyvrátiť, že ste boli zvýhodnený, lebo máte funkciu premiéra. A že vaša manželka je iba bielou kobylou. Prepáčte, ak som použil slovo biely kôň," povedal Blaha. Premiéra sa ďalej spýtal, prečo neriešil s manželkou, čo spravila s peniazmi.

"Vy sa hanbíte pýtať Pavlínky na 600-tisíc eur. Vy arogantne takýmto spôsobom reagujete na oprávnené otázky spoločnosti. Pán premiér, vy sa naozaj nehanbíte?" pokračoval Blaha. Ešte predtým obvinil premiéra, že sa schováva "za sukne žien."

"Vy sa celý život schovávate za sukne žien. Schovávali ste sa za suknu mamičky, keď ste páchali daňové podvody, schovávali ste sa za sukňu babičky, keď ste sa snažili predať svoju firmu, za sukňu kamarátky, keď vám robila pagiát a teraz sa schovávate za sukňu Pavlínky. Nie je to zbabelé?" 

Matovič neváhal a okamžite pri svojom prejave vrátil Blahovi úder. "Teraz ste sa ukázali, že ste absolútny primitív. Nazvať moju manželku bielou kobylou dokáže len idiot vášho rozmeru," pustil sa Matovič do Blahu. 

Bizarný príklad

Svoj útok potom ešte pritvrdil. Na bizarnom príklade sa snažil podpredsedovi Smeru vysvetliť, že keď chce na neho útočiť, mal by mať aspoň jeden dôkaz.

"Teraz to vôbec neberte osobne, ale poviem vám, akú som získal informáciu o vás. Dávam si vopred otázku, že či by som od vás mal očakávať, aby ste predložili nejaký dôkaz. Ja vám vopred hovorím, že nebudem od vás dôkaz očakávať, lebo je to pod úroveň, aby som vás obviňoval a šíril o vás niečo, čo mi niekto predloží bez dôkazov, takisto, ako niekto predloží dôkaz o moje manželke," začal záhadne Matovič.

Pokračoval s tým, že pred dvomi alebo tromi rokmi dostal dlhý email od človeka, ktorý hovoril, že bol spolužiakom Ľuboša Blahu.

​„A popisoval mi tam situáciu, ako ste boli na nejakej skúške, bakalárka to bola alebo niečo také. A potom ste si išli niečo popiť celý šťastní po skúške. A potom ste išli okolo nejakej záhrady a bol tam nejaký baran. A vy ste preskočili a vraj ste mydlili toho barana. A teraz mi povedzte, bolo by morálne, aby som ja po Slovensku šíril, že Blaha mydlil barana? Bolo by to morálne? Bolo by to morálne z mojej strany, aby som na tlačovke alebo hodine otázok napísal otázku, že pán poslanec Ľuboš Blaha je pravdou, že ste ako opitý mydlili barana a ešte ste sa chválili, aký to bol zážitok?" reagoval premiér.

Podobný výraz bol použitý v známej reportáži televízie JOJ spred niekoľkých rokov. Matovič sa na záver spýtal Blahu, či si uvedomil absurdnosť tejto situácie.

"Čiže odporúčam vám do budúcna, ak nechcete, aby si ľudia na Slovensku pýtali dôkazy, že ste teda toho barana nemydlili, tak skúste nabudúce, keď moralizujete, mať v ruke aspoň jeden dôkaz o nemorálnom správaní človeka." 

01 - Modified: 2020-09-21 12:34:34 - Feat.: 0 - Title: Ako neprísť o peniaze? Deväť dôležitých rád, ktoré Arca naučila nielen Pavlínu Matovičovú 02 - Modified: 2020-09-22 17:29:26 - Feat.: 0 - Title: Nesedia dátumy ani mená. Matovičovo vysvetlenie kauzy Arca má diery 03 - Modified: 2020-09-23 09:27:13 - Feat.: 0 - Title: Skupina Arca je v hre o zahraničného investora. Napriek veľkým problémom 04 - Modified: 2020-09-24 20:26:59 - Feat.: 0 - Title: Dlh Arcy je slovenská verzia Lehman Brothers
01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 16:09:50 - Feat.: - Title: Gruzínski poslanci schválili návrh sporného zákona o zahraničných agentoch. V uliciach sa protestuje 03 - Modified: 2024-04-16 12:04:40 - Feat.: - Title: V parlamente sa začala aprílová schôdza, na programe majú poslanci vyše sto bodov 04 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 05 - Modified: 2024-04-15 08:49:33 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko chce odvolávať Dolinkovú. Ministerka odkazuje, že klamú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 00:33