StoryEditor

Prešovský kataster zamietol odvolanie reštituentov

08.02.2008, 10:55
Autor:
SITASITA

Katastrálny úrad v Prešove zamietol odvolanie účastníkov voči vkladu pozemkov v katastrálnom území Veľký Slavkov a potvrdil prvostupňové rozhodnutie Správy katastra Poprad. Znamená to, že pozemky v lukratívnej oblasti pod Tatrami sa zatiaľ neprevedú na reštituentov.

Ako uviedla hovorkyňa prešovského katastrálneho úradu Karin Holvayová, ich úrad "rozhodoval o odvolaní účastníkov proti rozhodnutiu Správy katastra Poprad a o vyhovení protestu prokurátora a o zrušení rozhodnutia o povolení návrhu na vklad." Prípad sa dostáva do štádia opätovného rozhodovania o návrhu na vklad. Bude o tom rozhodovať Správa katastra Poprad v 30-dňovej lehote od doručenia právoplatného rozhodnutia.

Prešovský Katastrálny úrad zatiaľ rozhodol o jednom z dvoch odvolaní. Na rozhodnutie tu čaká aj ďalší spis, ktorý sa týka rovnakého odvolania reštituenta. Termín na rozhodnutie v druhom prípade uplynie 21. februára. Dovtedy musí padnúť rozhodnutie.

Reštituované pozemky vo Veľkom Slavkove a ich predaj firme GVM blízkej predsedovi ĽS-HZDS Vladimírovi Mečiarovi vyvolali koncom minulého roka vážnu krízu vo vládnej koalícii. Celá kauza vyvrcholila odstúpením námestníka generálneho riaditeľa Slovenského pozemkového fondu (SPF) Branislava Brízu (nominant ĽS - HZDS) a odvolaním ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 23:28