StoryEditor

Test HN -- Bahno vás dá "dokopy"

19.08.2008, 00:00

V kúpeľoch Smrdáky sme vyskúšali liečbu bahnom, vodou a skvelým jedlom.

Ako prvé sme vyskúšali bahenný zábal kolenných kĺbov. Sírne bahno je peloid -- prírodná látka, vznikajúca pretekaním sírovodíkovej vody cez sprašové zeminy tejto oblasti. Vysokoúčinné sírne peloidy sa používajú ako zdravotná pomôcka vo forme zábalov na kĺby a chrbticu. Teplé bahno pôsobilo veľmi upokojujúco. Síce ním boli pokryté len kolená, sálajúce teplo však prechádzalo do celého tela. Akékoľvek napätie sa vytratilo a o dvadsať minút je telo zregenerované.
Medová masáž
Po bahennom zábale nasledovala medová masáž. Med detoxikuje a pôsobí pozitívne pri bolestiach hlavy, chronických únavách, depresiách či nespavosti. Pomocou tzv. pumpovacích pohybov rukou sa z tela odstraňujú usadeniny, ktoré sa počas života nahromadili v tkanivách (napríklad z potravín, liekov, okolitého prostredia) a telo sa ich nevie zbaviť vlastnými vylučovacími orgánmi. Počas masáže sa toxíny vyplavujú na kožu a podobajú sa žuvačkovej hmote. Medová masáž silne oživuje celý organizmus a obnovuje prírodnú detoxikačnú schopnosť tela. Masáž je veľmi uvoľňujúca a často sa stáva, že pri nej človek zaspí. Príjemne na vás zapôsobí samotný med aj dotyky maséra. Tento dvojitý efekt pomôže oddýchnuť si a prísť na iné myšlienky.
Čerešnička na torte
V hotelovej reštaurácii pre nás riaditeľ kúpeľov Marcel Moravčík vybral najobľúbenejšie jedlo, ktoré patrí medzi najčastejšie objednávané. Predjedlo pozostávalo zo šunkovej rolky plnenej vajíčkovým šalátom a prílohy. Po nej nasledovala vynikajúca frankfurtská polievka s párkom, ktorá bola jedinečne ochutená. Hlavným jedlom bola Blatnická pochúťka. Porcia bola veľká, pochúťka pikantná s výraznou chuťou. Stopercentnú spokojnosť doplnil ešte dezert, záhorácka špecialita -- smrdácka roláda. Tá je vraj jedinečná a nik iný ju nevie upiecť tak ako Smrdáčania. Ľahký zákusok bol pohladením. Za jedlo musíme pochváliť šéfkuchára, pretože bolo celé čerešničkou na torte.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 01:52