TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Fico vyzval Pellegriniho: Mal by opustiť funkciu, ktorá mu nepatrí

29.08.2020, 09:37
Autor:
TASRTASR
Smer tiež žiada, aby sa vyriešila otázka predsedov parlamentných výborov.

Predseda Smeru Robert Fico vyzval Petra Pellegriniho, aby odstúpil z pozície podpredsedu Národnej rady. Uviedol to po sobotňajšom rokovaní predsedníctva strany.

Zároveň bude podľa jeho slov strana žiadať, aby sa konečne vyriešila otázka predsedov parlamentných výborov po odchode viacerých členov poslaneckého klubu Smer-SD do vznikajúcej strany Pellegriniho.

Okrem toho podľa Ficových slov predsedníctvo rozhodlo, že opätovne nominujú na post podpredsedu Najvyššieho kontrolného úradu Igora Šulaja. Strana trvá na tom, že aj na čele úradu by mala byť opozícia.

"Budeme žiadať Národná rada, aby definitívne vyriešila problém výborov a post podpredsedu Národnej rady. Opätovne z tohto miesta chceme požiadať odídencov zo strany Smer-SD, osobitne Petra Pellegriniho a Richarda Rašiho (obaja nezaradení), aby uvoľnili svoje pozície, ktoré im nepatria," povedal Fico s tým, že Rašiho funkcia predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií patrí Smeru-SD a na jeho miesto je pripravený Boris Susko.

Šéf Smeru-SD dodal, že namiesto šéfa predsedu výboru na kontrolu činnosti SIS po odchode Erika Tomáša (nezaradený) navrhujú Mariána Saloňa.

Na miesto predsedu Výboru parlamentu na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu navrhujú Martina Nemkyho.

Fico hovoril aj o zneužívaní značky Smer-SD pri zbere podpisov na vznik novej strany. Zdôraznil, že Pellegrini by mal opustiť funkciu podpredsedu parlamentu, ktorá mu nepatrí, pretože ju získala vo voľbách strana Smer-SD.

Dodal, že na post podpredsedu parlamentu je pripravený ako kandidát podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 03 - Modified: 2024-04-25 12:30:14 - Feat.: - Title: Ukazovatele sú pre Slovensko mimoriadne negatívne, priznáva Fico. Avizuje mobilizáciu všetkých zdrojov 04 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 05 - Modified: 2024-04-24 14:23:39 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica: Ide o politický útok. Je nemysliteľné vydať celú databázu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 19:18