StoryEditor

VIDEO: Bratislavský poslanec vyzýval ľudí, aby išli na testy bez objednania. Na Kramároch sa tvorili dlhé rady

25.08.2020, 13:58
Autor:
klkl
Nemocnica na bratislavských Kramároch sa pre nápor žiadostí o testovanie dostala na pokraj svojich kapacitných možností.

Bratislavský mestský poslanec Adam Berka, ktorý kandidoval za Team Vallo, spôsobil problém nemocnici na Kramároch. Počas víkendu zverejnil na sociálnej sieti status, kde informoval o tom, že bol pozitívne testovaný na koronavírus.

Tomu predchádzala návšteva viacerých podnikov v centre hlavného mesta. Berka preto odporúčal svojim priateľom a známym, aby sa dali čo najrýchlejšie otestovať. 

"Ak chcete testy, zaregistrujte sa na webe "korona.gov.sk" ak napíšete, že ste boli v kontakte s pozitívne testovaným človekom, dostanete zrejme termín, ak ste so mnou v kontakte neboli, choďte na Kramáre bez objednania," napísal poslanec.

Jeho status sa dostal k tisícom ľudí a na odbernom mieste na bratislavských Kramároch spôsobil, že sa pred nemocnicou začali tvoriť dlhé rady. Nakoniec muselo zasiahnuť samotné vedenie nemocnice, ktoré poslanca požiadalo, aby status upravil.

"Nemocnica na Kramároch je na pokraji svojich kapacít. A v prípade ak sa pôjdu testovať ľudia s podozrením na COVID, bez akútnych príznakov, je veľmi pravdepodobné, že to Nemocnica kapacitne nezvládne," napísal Berka po urgenciách zo strany nemocnice a ľudí vyzval, aby sa najprv zaregistrovali a na testy išli až po tom, ako im bude pridelený termín. 

Podľa informácií NCZI dostane pacient pokyn k testovaniu do 72 hodín od vyplnenia žiadosť, vo veľkej väčšine prípadov je to do 24 hodín. "Žiadosti, kde pacienti vykazujú a deklarujú zhoršený zdravotný stav, sú prioritizované. Stále však platí, že pri náhlom zhoršení zdravotného stavu, má občan v prvom rade kontaktovať svojho všeobecného lekára," upozorňujú úrady.

NCZI upozorňuje, že odberové miesto bez objednania na bratislavských Kramároch je určené pre ľudí vo vážnom stave.

Aj napriek tomu, že poslanec Berka svoje stanovisko zmenil a ľudí už nevyzýval na to, aby išli na testy bez objednania, pred nemocnicou na Kramároch sa tvorili rozsiahle rady aj v utorok. Situáciu pred nemocnicou si pozrite vo videu. 

01 - Modified: 2024-02-23 13:51:08 - Feat.: - Title: Najväčšia štúdia o očkovaní proti covidu odhaľuje skutočné zdravotné riziká, ktorým čelíte 02 - Modified: 2024-02-16 23:00:00 - Feat.: - Title: Dlhý covid vplýva inak na deti aj tehotné. U nás pomoc chýba 03 - Modified: 2024-01-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa symptómy covidu zmenili s každým novým variantom 04 - Modified: 2024-01-16 08:33:46 - Feat.: - Title: Ohrozenie zdravotného systému a 7000 obetí. Štúdia odhaľuje dôsledky neočkovania sa proti covidu 05 - Modified: 2024-01-05 10:18:02 - Feat.: - Title: Ľudia s dlhým covidom sú vyčerpaní už po jednom cvičení. Štúdia zistila dôvod
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 22:42