StoryEditor

Krajčí odvolal celé vedenie trenčianskej nemocnice, hovorí o biznis chobotnici

20.08.2020, 13:25
Autor:
klkl
Minister zdravotníctva na brífingu rovnako informoval o liste, ktorý mu bol doručený od sestier a pôrodných asistentiek o situácii v trenčianskej nemocnici. 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí na brífingu informoval o tom, že chce odokrývať skryté vzťahy a biznis modely v zdravotníctve. V tejto súvislosti odvolal ekonomického riaditeľa a celé vedenie fakultnej nemocnice v Trenčíne. Rozhodol sa odvolať aj ekonomického riaditeľa Národnej transfúznej služby v Bratislave Adama Kalužaya.

"Vo Fakultnej nemocnici Trenčín bola nastavená chobotnica biznis vzťahov, kde spoločnosti ich blízkych profitovali na štátnych zákazkach," tvrdí Krajčí. 

Kľúčovou osobou mal byť pri tom Marek Šedík, ekonomický riaditeľ nemocnice. 

Takto obchodné a rodinné vzťahy popísal minister zdravotníctva:

Reprofoto/Ministerstvo zdravotníctva

​Krajčí tvrdí, že sa snažili nájsť vhodného riaditeľa nemocnice v Trenčíne, ale viacero ľudí im povedalo, že tam pôsobí "trenčiansky Kočner", ktorý zastrašuje a nebojí sa vyhrážať. 

Nový riaditeľ bude Tomáš Janík, bývalý profesionálny vojak, ktorý od roku 2014 pôsobí ako manažér zdravotníckych zariadení. Krajčí upozornil, že pôsobil aj pod kontroverzným doktorom Pavlom Kostkom, avšak ho dostatočne preverili a zistili, že o jeho praktikách nevedel.

Podľa Krajčího má nemocnicu viesť maximálne šesť mesiacov do riadneho výberového konania. Janík chce podľa svojich slov stabilizovať personál nemocnice, ako aj audit zmlúv. Zároveň ubezpečil, že nemá žiadne väzby na miestnych oligarchov, ani lekárov či iný personál v rámci nemocnice.

Na problémy v trenčianskej nemocnici Krajčího upozornili v liste zástupcovia Základnej odborovej organizácie sestier a pôrodných asistentiek pri FN Trenčín. Poukázali na zlé a neefektívne hospodárenie. Nemocnica podľa nich viackrát zakúpila techniku nepoužiteľnú na daných oddeleniach.

Tiež tvrdia, že nemajú jasné pokyny k organizácii práce v nemocnici počas druhej vlny pandémie COVID-19 a poukazujú na nedostatok pracovníkov na oddeleniach a klinikách FN Trenčín, ktorá je v rozpore s výnosom Ministerstva zdravotníctva SR a ohrozuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Celý list si môžete prečítať tu:

List sestier a pôrodných as... by hnky on Scribd

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-23 17:07:06 - Feat.: - Title: Slovenskí pacienti vraj chodia k lekárom viac než treba. Pravda však môže byť inde, pomohli by dve opatrenia 03 - Modified: 2024-04-18 15:00:32 - Feat.: - Title: Druhá fáza zatvárania pohotovostí sa blíži. V hre je stále aj skrátenie ordinačných hodín 04 - Modified: 2024-04-18 09:04:52 - Feat.: - Title: Poliklinika Břeclav s. r. o. 05 - Modified: 2024-04-18 07:08:26 - Feat.: - Title: Pacientom hrozia poplatky. "Zajacovky" by obmedzili návštevy lekára, v ich počte sme lídrom v únii
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 11:08