StoryEditor

Trenčiansky kraj dostane od Fica 30 miliónov

14.05.2008, 13:50
Autor:
SITASITA
Vláda rozdelila 30 miliónov, ktoré na základe rokovania v Prievidzi z 30. apríla dostanú do konca tohto mesiaca vybrané samosprávy Trenčianskeho kraja.

Tridsať miliónov korún z rezervy vlády pôjde na deväť projektov. Najviac, osem miliónov pôjde na zimný štadión v Partizánskom, šesť miliónov na rekonštrukciu kultúrneho domu v Necpaloch. Štyri milióny dostane bojnická nemocnica, a o milión menej poputuje do Cigľa na rekonštrukciu základnej školy a Lehota pod Vtáčnikom na obnovu amfiteátra.

Mesto Nováky, ktoré žiada posilnenie bezpečnostného systému po výbuchu vo Vojenskom opravárenskom podniku, peniaze od vlády nedostane. Minister obrany Jaroslav Baška povedal, že o peniazoch sa rozhodlo na základe požiadaviek samospráv. "Boli tam zástupcovia tohto regiónu. Vláda povedala, dostanete balík finančných prostriedkov a vy si tento balík rozdeľte. Nechali sme to na nich," povedal Baška. Prečo na rokovanie v Prievidzi nepozvali primátora Novák, minister už podľa vlastných slov nezisťoval.

Nováky okrem záchrannej zdravotníckej služby, ktorá je teraz 15 kilometrov od mesta, a dobudovania rýchlostnej cesty R2 žiadajú peniaze na zvukový varovný systém nezávislý od dodávok elektriny. Minister obrany tvrdí, že Novákom nemôže pomôcť s dobudovaním záchranného a varovného systému. "Ministerstvo obrany je správcom Vojenského opravárenského podniku Nováky a ministerstvo obrany za tieto kompetencie nemôže ísť," vyhlásil. Dodal, že vlani ministerstvo investovalo do odstránenia následkov havárie v podniku 130 miliónov korún a tento rok dáva ďalších 70 miliónov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. máj 2024 17:24