Facebook/Ministerstvo kultúry
StoryEditor

Pri dopravnej nehode zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay

25.07.2020, 18:43
Autor:
mahomahoTASRTASR
Vladimír Dolinay bol známy z pôsobenia v komunálnej politike.

Pri tragickej dopravnej nehode zahynul v sobotu popoludní vo veku 38 rokov štátny tajomník Ministerstva kultúry Vladimír Dolinay. Na sociálnej sieti o tom informuje rezort kultúry.

"Ministerstvo kultúry dnes zasiahla mimoriadne smutná správa. Pri tragickej dopravnej nehode v poobedňajších hodinách zahynul štátny tajomník rezortu kultúry Vladimír Dolinay," uvádza ministerstvo, ktoré rodine a pozostalým vyjadruje úprimnú sústrasť.

Venoval sa otázkam transparentnosti či korupcie

Dolinaya vymenovala vláda do funkcie 1. júla.

Štátny tajomník bol známy z pôsobenia v komunálnej politike, bol poslancom mestskej časti Bratislava-Petržalka, hlavného mesta Bratislavy i Bratislavského samosprávneho kraja.

Ako komunálny politik aj ako bloger sa Vladimír Dolinay zaoberal otázkami transparentnosti, korupcie, životného prostredia a aktivitami developerov, vystupoval tiež proti extrémizmu.

V rokoch 2014 až 2015 zastával post asistenta poslankyne Európskeho parlamentu Jany Žitňanskej.

V tohtoročných parlamentných voľbách kandidoval za stranu Za ľudí.

Politici vyjadrili úprimnú sústrasť

Prezidentka Zuzana Čaputová: Vladimír Dolinay bol nielen štátny tajomník ministerstva kultúry, mestský poslanec a učiteľ, ale aj syn, otec, manžel. Odišiel, keď mal ešte veľa pred sebou. Česť jeho pamiatke a sústrasť jeho rodine a blízkym.

Predseda vlády Igor Matovič: Vyžarovala z neho pokora a odhodlanie, práve tie vlastnosti, ktorými by mal oplývať každý dobrý politik. Odpočívaj v pokoji, kamarát.  

Predseda Národnej rady Boris Kollár: Modlím sa, aby aspoň manželka tú tragédiu prežila a mohla sa postarať o 2,5-ročné dieťa. Takto sa zničí rodina v sekunde a úplne nespravodlivo na to doplatil jeden slušný človek a jeho rodina.

Exprezident Andrej Kiska: Vladov pokoj a múdrosť som vždy obdivoval. Ak si viete predstaviť milého, skromného človeka, bol to práve Vlado Dolinay. Nikdy mu nešlo o seba, vždy chcel len to najlepšie pre všetkých okolo. Mal množstvo priateľov, ak by mohol, celý by sa rozdal. Nikdy nepovedal nie, nikdy sa nevyhováral, že nemá čas, nemôže. Žil pre Slovensko, pre mesto Bratislava, pre Petržalku, kde bol dlhoročným komunánym politikom. Žil pre pomoc komukoľvek, kto ju potreboval.

Vicepremiérka Veronika Remišová: Staral sa o členov, o priateľov, o komunitu zahraničných Slovákov. S kolegami nikdy nezabudneme na jeho odhodlanie a vytrvalosť pri zlepšovaní vecí verejných na Slovensku. Ešte pred pár dňami sme si plánovali stretnutie, len tak na terase, chvíľku pohody. Vyjadrujem úprimnú sústrasť jeho rodine. Vlado, veľmi nám budeš chýbať. Vo všetkom, nám všetkým.

Minister hospodárstva Richard Sulík: Úprimnú sústrasť. Žiadne slová nedokážu vyjadriť, ako veľmi môže bolieť strata mladého šikovného človeka.

Podpredseda Národnej rady Juraj Šeliga: Slovenská kultúra prišla o láskavého človeka, ktorý obzvlášť pamätal na všetkých Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Donekonečna vedel rozprávať o Kovačici a slovenskej komunite a jej kultúre.

Poslankyňa Za ľudí Jana Žitňanská: Odkedy som sa popoludní dozvedela tú hroznú správu, hľadám slová a snažím sa pochopiť...Som vďačná, že sme sa mohli spoznať a byť nielen kolegami, ale aj priateľmi. Vladko odpočívaj v pokoji, budeš nám všetkým veľmi chýbať. Zuzka prosím bojuj. Celá rodina ste v mojich modlitbách...

01 - Modified: 2024-04-24 10:30:00 - Feat.: - Title: Simpsonovci po 34 rokoch zabili jednu z populárnych postáv. Ktoré ďalšie seriálové úmrtia nás najviac šokovali? 02 - Modified: 2024-04-23 15:34:26 - Feat.: - Title: V RTVS zvažujú protestné gesto. Šimkovičová zákon chváli, označuje ho za jeden z najlepších 03 - Modified: 2024-04-24 15:04:32 - Feat.: - Title: Čo vláda o RTVS zabudla povedať 04 - Modified: 2024-04-24 10:56:07 - Feat.: - Title: STVR namiesto RTVS. Vláda dnes schválila kontroverzný Šimkovičovej zákon 05 - Modified: 2024-04-22 14:02:30 - Feat.: - Title: Šimkovičová hovorí o protislovenských aktivitách v Benátkach, riaditeľke SNG hrozí stopnutím peňazí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 17:27