TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Gröhlingova škola reaguje na diplomovku: Nevidíme morálne pochybenie ani porušenie predpisov

14.07.2020, 13:10
Autor:
TASRTASR
Škola tvrdí, že minister školstva nikdy nepožiadal o utajenie práce.

Paneurópska vysoká škola nevidí po posúdení diplomovej práce ministra školstva Branislava Gröhlinga v kontexte času jej vzniku žiadne porušenie predpisov a morálne pochybenia autora, ktoré by odôvodňovali výzvy na jeho odstúpenie.

Informoval o tom rektorát školy, zdôrazňujúc, že autor nikdy nepožiadal o utajenie záverečnej práce.

​Škola tvrdí, že medializované informácie týkajúce sa diplomovej práce šéfa rezortu školstva sú "zavádzajúce", a že ide o "preukázateľne nepravdivé tvrdenia".

"Diplomová práca vždy bola, je a bude prístupná v Akademickej knižnici PEVŠ k prezenčnému zapožičaniu a štúdiu. Na základe licenčnej zmluvy, ktorá je súčasťou všetkých záverečných prác, bola diplomová práca sprístupnená akademickej obci. V rozpore so znením licenčnej zmluvy bola práca prístupná aj v knižničnom informačnom systéme. Po upozornení bola táto chyba odstránená a autorovi sme sa ospravedlnili," komunikovala škola.

Rektorát tiež dodal, že práca bola vypracovaná v súlade s interným predpisom, ktorý rieši aj možnosť využitia vlastnej bakalárskej práce. Zdôraznil, že pri citovaní a parafrázovaní bola použitá vtedy platná norma.

"Samozrejme, tieto dokumenty si novinári pred zverejnením kontroverzného článku a vynesením súdov nepovažovali za potrebné overiť," uzavrela PEVŠ.

Denník N v pondelok informoval, že minister školstva Gröhling získal magisterský titul za diplomovku, ktorá je kompilátom s prvkami plagiátu, a odkopíroval do nej skoro celú svoju bakalársku prácu.

"V čase škandálu Borisa Kollára Paneurópsku vysokú školu požiadal, aby stiahla jeho práce z webu knižnice," uviedol denník.

Premiér Igor Matovič ešte v pondelok reagoval, že by mu bolo ľúto, ak by vláda o Gröhlinga ako o ministra školstva prišla.

01 - Modified: 2024-04-16 15:10:56 - Feat.: - Title: V Česku je málo študentov učiteľstva, minister volá po spoločenskej objednávke 02 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 03 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 04 - Modified: 2024-03-20 10:50:40 - Feat.: - Title: Obnovenie ÚŠP bude požiadavkou pri vstupe do koalície, odkazuje Gröhling 05 - Modified: 2024-03-19 19:43:29 - Feat.: - Title: Nový šéf SaS Gröhling: Absolútne sa neobávam práva veta, ktoré Sulík získal. Mojou hlavnou témou bude sloboda
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 20:36