TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Korčok vracia úder Ficovi: Šéf Smeru definitívne prešiel na pozíciu poslanca Blahu

12.07.2020, 14:27
Autor:
redredTASRTASR
Minister zahraničia uviedol, že rozhodnutiu Veľkej Británie nezaradiť Slovensko medzi bezpečné krajiny ministerstvo nerozumie a považuje ho za neopodstatnené.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok dnes reagoval na šéfa Smeru Roberta Fico, ktorý ho vyzval na odstúpenie. Dôvodom podľa Fica malo byť zlyhanie ministerstva, keďže Veľká Británia zaradila Slovensko na zoznam rizikových krajín v súvislosti so šírením nového koronavírusu.

Korčok v reakcii na sociálnej sieti uviedol, že rozhodnutiu Veľkej Británie nezaradiť Slovensko medzi bezpečné krajiny ministerstvo nerozumie a považuje ho za neopodstatnené.

"Ale treba to dopovedať, lebo zase raz predseda Fico neodolal pokušeniu politikárčiť. Pán poslanec Fico aj s jeho spolustraníkmi si až po týždni všimli, že Veľká Británia nezaradila Slovensko medzi bezpečné krajiny. Slovenská diplomacia si to na rozdiel od nich všimla hneď, a preto koná, intervenuje, robí a bude robiť maximum na zmenu britského postoja," napísal Korčok. Dodal, že vplyv slovenskej aj britskej diplomacie na epidemiológov v našich krajinách je nulový.

Nemusí sa nám to páčiť, ale je to tak, a epidemiológovia robia rozhodnutia, ktorým my laici nie vždy rozumieme. A tak ani ja v tomto prípade nerozumiem tým britským. Toto všetko pán Fico vie, ale jeho to nezaujíma, a preto ma vyzval, aby som odstúpil z postu ministra," tvrdí Korčok.

Minister píše, že chápe Fica, keď chce hovoriť o jeho odstúpení. "Lebo to je oveľa jednoduchšie, ako hovoriť o iných, oveľa naliehavejších témach týchto dní, ktoré zaujímajú slovenskú verejnosť." Korčok na záver dodal, že Fico a zvyšok strany Smer definitívne prešli na pozíciu poslanca Blahu. 

 Fico v sobotu označil celú situáciu za obrovské zlyhanie rezortu ministerstva zahraničných vecí.

"Také zlyhanie, že by mal zvážiť minister ďalšie zotrvanie vo svojej funkcii," skonštatoval Fico. Poukázal na to, že rezort vystavil tisíce ľudí, ktorí chcú zo Slovenska cestovať do Británie, nepríjemnému procesu a procedúram.

Upozornil, že ak sa chce niekto dostať do Veľkej Británie zo Slovenska, bude musieť absolvovať 14-dňovú karanténu.

"Čo je v podmienkach Británie veľmi náročne, komplikuje to rodinný, pracovný a študijný život a je to obrovský zásah," poznamenal šéf Smeru.

Myslí si, že Británia slovenskej vláde neverí.

01 - Modified: 2024-04-14 12:15:48 - Feat.: - Title: Irán si predvolal britského, francúzskeho a nemeckého veľvyslanca kvôli postoju k útoku na Izrael 02 - Modified: 2024-04-14 07:15:00 - Feat.: - Title: Destabilizácia Blízkeho východu. Británia, Francúzsko aj Európska únia odsúdili iránsky útok na Izrael 03 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:07