TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Krajniak nominoval Krištúfkovú na novú funkciu. Bola partnerkou mafiánov, kritizuje Šimečka

16.06.2020, 15:58
Autor:
chochoTASRTASR
Úlohou Petry Krištúfkovej ako splnomocnenkyne vlády bude najmä koordinácia plnenia úloh v oblasti podpory rodiny a sociálnej pomoci.

Vláda má mať nového splnomocnenca pre podporu rodiny a sociálnu pomoc. Do tejto funkcie je nominovaná poslankyňa hnutia Sme rodina Petra Krištúfková. Návrhom na jej vymenovanie sa má v stredu 17. júna zaoberať vláda. Na rokovanie kabinetu ho predložil minister práce a podpredseda Sme rodina Milan Krajniak.

​Úlohou Krištúfkovej ako splnomocnenkyne vlády bude najmä koordinácia plnenia úloh v oblasti podpory rodiny a sociálnej pomoci, ktoré pre orgány štátnej správy, územnej samosprávy, mimovládne neziskové organizácie, ako aj iné subjekty vyplývajú z právnych predpisov a rozhodnutí vlády.

Bude mať k dispozícii dve kancelárie

Táto funkcia bude patriť pod ministerstvo práce. "Splnomocnenec v spolupráci s príslušnými orgánmi štátnej správy na základe svojich poznatkov a podnetov orgánov štátnej správy, územnej samosprávy, občianskych združení a iných subjektov bude zabezpečovať pre vládu vypracúvanie návrhov a koncepčných materiálov v oblasti podpory rodiny a sociálnej pomoci, posudzovať a pripomienkovať materiály týkajúce sa tejto oblasti," uvádza sa v predkladacej správe k návrhu.

Okrem toho má posudzovať a navrhovať ďalší postup k materiálom týkajúcim sa podpory rodiny a sociálnej pomoci.

Sekretariát splnomocnenca má pozostávať z jedného pracovníka a jedného odborného pracovníka. "Splnomocnenec bude mať k dispozícii dve kancelárie v budove ministerstva práce a na služobné cesty mimo Bratislavy bude môcť využívať dispozičné vozidlo s vodičom ministerstva práce," uvádza sa v predkladacej správe.

Výdavky na činnosť splnomocnenca vrátane platových náležitostí budú financované z rozpočtovej kapitoly rezortu práce.

Šimečka: Kočnerova kamarátka

Krištúfkovej nomináciu ostro skritizoval europoslanec Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, podľa ktorého na danú funkciu nemá jedna zo zakladateliek Sme rodina kvalifikáciu.

Pripomenul zároveň, že bola "partnerkou mafiánskych bossov Róberta Diniča (zavraždený), Petra Havašiho (zavraždený) a Juraja Ondrejčáka (vo väzení)." Šimečka rovnako poukázal na jej jej kamarátstvo s Marianom Kočnerom, ktorý je neprávoplatné odsúdený v kauze zmenky a obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

01 - Modified: 2018-05-09 15:52:53 - Feat.: 0 - Title: Kollárovu poslankyňu Krištúfkovú odvolali z parlamentného výboru 02 - Modified: 2018-05-12 09:28:28 - Feat.: 0 - Title: Opozícia na odvolanie Krištúfkovej z výboru reagovať nebude. Vraj to nestojí za to
01 - Modified: 2024-04-15 10:24:01 - Feat.: - Title: Šimečka vyzýva vládu, nech urobí všetko preto, aby mohlo Slovensko čerpať eurofondy naďalej 02 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 03 - Modified: 2024-04-08 15:14:48 - Feat.: - Title: Neviem si predstaviť podporu Sakovej či Rašiho na post predsedu parlamentu, povedal Šimečka 04 - Modified: 2024-04-08 14:35:02 - Feat.: - Title: Šimečka kritizoval Fica. Premiéra vyzval, aby prestal kopať okolo seba ako zmyslov zbavený 05 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:17