StoryEditor

Kaliňák pre HN: Fico rád prenechá miesto ďalším

09.06.2020, 00:00
Diskusia v Smere momentálne neprebieha. Čakáme, že Peter Pellegrini príde s víziou, hovorí podpredseda strany Robert Kaliňák.

Peter Pellegrini otvorene hovorí o tom, že chce nahradiť Roberta Fica vo funkcii predsedu strany. Vedie sa vôbec v strane takáto diskusia?
Zatiaľ potvrdím to, že Peťo Pellegrini verejne predstavil svoju ambíciu, že chce byť novým lídrom Smeru. A že v tejto ambícií ho podporujú aj prieskumy verejnej mienky a nakoniec aj určitý posledný úspech, ktorý zaznamenal v situácií, keď sa jeho vláda zhostila krízy okolo koronavírusu. Za tým má nasledovať tá druhá časť, ktorú ste pomenovali, a to je tá diskusia. Tá momentálne neprebieha. To, že neprebiehala pred mesiacom, je v poriadku, bola korona a nemohli sme sa stretávať, ale mala by prebiehať teraz. Je to legitímna ambícia, každý politický líder ju môže mať. A my, ktorí sme vo vedení strany, teraz čakáme, že s tou víziou nového Smeru Peter príde. Potom si ju všetci členovia, ktorí budú rozhodovať na sneme o ďalšej budúcnosti Smeru, môžu načítať a zvážiť, či je to dobrá alebo lepšia alternatíva a či je čas na to, aby došlo k zmene predsedu strany.


Máme si to predstaviť tak, že to boli len vyjadrenia na tlačových konferenciách a strana o tom nehovorí? Veď viacerí členovia predsedníctva na tých tlačovkách boli.
To áno, ale priznám sa, že som doteraz nemal šancu zoznámiť sa s novým projektom a ani sa nad ním hlbšie zamýšľať, pretože som nič nevidel ani nepočul. Najsprávnejšie z môjho pohľadu je to, čo presadzujeme všetci, že by sa Peter Pellegrini mal stretnúť s Robertom Ficom. To sa nejaký čas nestalo. A mali by si to obaja ako normálni dospelí politici vydiskutovať. Totiž to, že ste s niekým v jednej politickej strane, neznamená, že ste priatelia na život a na smrť. Nechodíte spolu opekať a nepoznáte často ani svoje najbližšie rodiny. Jednoducho máte rovnaké politické názory a zdieľate politické hodnoty, ale to neznamená, že s...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-14 15:13:46 - Feat.: - Title: Veľvyslanec Izraela pre HN: Svet musí okamžite konať a zabrániť Iránu v pokračovaní teroristických operácií 02 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 03 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 04 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 05 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 01:55