TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Pellegrini nemá záujem o diskusiu v strane. Zo Smeru chce odísť, tvrdí Beňová

07.06.2020, 14:44
Autor:
TASRTASR
V krajských a okresných štruktúrach sú podľa Beňovej ľudia, ktorí by mohli kandidovať na post predsedu Smeru.

Šěf Smeru Robert Fico a podpredseda Peter Pellegrini by sa mali stretnúť a diskutovať o situácii v strane. Uviedla to europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) v relácii Na telo v televízii Markíza. Žiada tiež členov predsedníctva, aby vytvorili priestor na diskusiu.

"Pellegrini chce odísť"

Europoslankyňa je presvedčená, že podľa svojich vyhlásení Pellegrini nemá záujem o vnútrostranícku diskusiu a zo strany chce odísť. Tvrdí, že v Smere-SD by sa malo vymeniť vedenie.

V krajských a okresných štruktúrach sú podľa Beňovej ľudia, ktorí by mohli kandidovať na post predsedu Smeru. Konkrétne meno však neuviedla.

"Nebudem hovoriť o personálnych nomináciách, nebolo by to fér." Beňová neuvažovala ani nad tým, že by odišla do prípadnej novozaloženej strany Pellegriniho.

Nicholsonová: Najlepšie by bolo, keby Smer skončil

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) skonštatovala, že pre Slovensko by bolo najlepšie, keby Smer-SD skončil. "Nevidím rozdiel medzi tým, kto páchal najväčšie kauzy uplynulých rokov, teda Ficom a submisívnou dvojkou Pellegrinim, ktorý sa na to celé roky potichu prizeral," poznamenala. Myslí si tiež, že do ľavicového spektra by mohlo nastúpiť mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko (PS).

Sociálna demokracia má miesto na politickej scéne, povedala poslankyňa Národnej rady SR Anna Záborská (OĽaNO) s tým, že si nevie predstaviť, že by Smer-SD nahradilo PS. "Je ťažké si predstaviť očistu strany, ale nemyslím si, že sociálna demokracia by mala zaniknúť."

Beňová poznamenala, že Smer-SD sa nestaral do odchodu Ľubomíra Galka z SaS, takže by bola rada, ak by situácia v strane ostala ich diskusiou.

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 04 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 05 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 10:29