TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Nebývam v kaštieli, je to superblbosť. Využil som ponuku na rehabilitáciu, reaguje Fico

03.06.2020, 13:10
Autor:
mahomaho
Robert Fico tvrdí, že býva v prenajatom byte v bratislavskom Ružinove.

Bývalý trojnásobný premiér Robert Fico odmieta medializované informácie, že má využívať kaštieľ vo Vinosadoch neďaleko Bratislavy. 

Reakcia Roberta Fica:

Týždenník Plus 7 dní zachytil šéfa Smeru, ako v aute vychádza z areálu kaštieľa. Do sídla mal prísť podvečer a následný deň pred obedom odtiaľ odišiel do bratislavskej straníckej centrály. 

​Kaštieľ vlastní akciová spoločnosť Obnova kultúrnych a historických pamiatok. Týždenník spája mená bývalých členov dozornej rady a súčasného predsedu predstavenstva akciovky s Miroslavom Výbohom a Jurajom Širokým. 

Výboh spájanie s kaštieľom odmieta. „Miroslav Výboh nevlastní uvedenú nehnuteľnosť ani jej časť, rovnako tak nemá majetkové ani iné práva k spoločnosti Obnova kultúrnych a historických pamiatok,“ uviedol jeho hovorca Maroš Havran.

Fico tvrdí, že ide o superblbosť

Šéf Smeru tvrdí, že vo Vinosadoch nebýva. „Toto je taká superblbosť, že som nútený urobiť krátke vyhlásenie. Keď sa vynakladá veľké úsilie niekoho zdiskreditovať, tak z toho vypadne takáto superblbosť," reagoval pred novinármi. 

"Ak sa pozriete do katastra, tak viete, že ide o súkromnú akciovú spoločnosť, s ktorou nemám nič spoločné," dodal. 

Tvrdí, že dostal ponuku využiť rehabilitačnú časť zariadenia. "Nemám s tým objektom nič spoločné, využil som ponuku známych na rehabilitáciu, ktorú potrebujem teraz viac ako inokedy," podotkol. 

Fico ďalej uviedol, že býva v prenajatom byte v bratislavskom Ružinove a prekvapuje ho, že ešte nikto nezistil jeho presnú adresu. 

"Do toho vás nič nie je"

Fico sa k svojmu bývaniu vyjadril aj minulý týždeň na brífingu. Odmietol medializované informácie o tom, že má bývať v rezidencii Sokolská patriacej poslancovi Smeru Dušanovi Muňkovi.

"Do toho, kde bývam, vás nič nie je. Do toho vás to bude vtedy, keď budete mať informáciu, že som si kúpil byt, na ktorý som nemal. Alebo, že platím nájomné, na ktoré nemám, potom áno," odvetil na otázku redaktorovi. 

Fico podotkol, že súkromie je pre neho dôležité a bude si ho strážiť tak dlho, ako sa bude dať. 

Pellegrini reagoval

K situácii okolo Ficovho bývania sa dnes vyjadril aj podpredseda Smeru a jeho možný vyzývateľ o post šéfa strany Peter Pellegrini.

Podľa neho si Fico musí svoje bývanie zodpovedať sám. Doplnil, že nevie, za akých okolností bol v kaštieli. "Neviem, či tam býva, či tam bol na návšteve alebo čo to je a koho to je."

Na otázku redaktora, či by on sám býval v podnájme u schránkovej firmy, Pellegrini odpovedal, že by veľmi zvažoval ku komu by do nájmu išiel kvôli tomu, "čo spôsobili predošlé nájmy."  

Bývanie v Bonaparte

Fico býval do minulého roka v komplexe Bonaparte. Byt mu tam mal prenajímať podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorého vlani v marci odsúdili v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody.

Fico mal mesačne platiť nájomné 2650 eur. Správkyňa Bašternákovho majetku s Ficom ukončila nájomnú zmluvu v októbri. 

Bašternákovi prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu.

01 - Modified: 2019-10-31 16:07:48 - Feat.: 0 - Title: Fico definitívne opúšťa Bonaparte. Správkyňa Bašternákovho majetku ukončila nájomnú zmluvu 02 - Modified: 2020-01-14 14:32:06 - Feat.: 0 - Title: Andruskó: Kočnerovi som pomohol prepísať konateľa pri Bonaparte. Stále mi dlhujú peniaze 03 - Modified: 2020-05-21 12:44:46 - Feat.: 0 - Title: Fico odmieta novú módu v Smere. Využívajú moju neprítomnosť, kritizuje spolustraníkov 04 - Modified: 2020-05-26 10:14:21 - Feat.: 0 - Title: "Sme dotrhaní a unavení." Fico tvrdí, že je pripravený zmeniť svoje správanie
01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 04 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 05 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:24