TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Matovič má žolíka, ktorým by mohol presvedčiť Sulíka na zavreté obchody v nedeľu, vyhlásil Kollár

24.05.2020, 14:15
Autor:
TASRTASRlmlm
​Šéf parlamentu povedal, že v súčasnosti stále platí to, že keď Richard Sulík namietne zavreté obchody v nedeľu, tak to nepôjde do parlamentu.

Premiér Igor Matovič má žolíka, ktorým by mohol presvedčiť koaličného partnera Richarda Sulíka o dohode na zavretých obchodoch v nedeľu. V relácii Markízy Na telo to vyhlásil šéf Sme rodina Boris Kollár.

Existuje ústna dohoda

Je možnosť, že koalícia podporí zavreté obchody v nedeľu. Je ústna dohoda celej širokej koalície, že za určitých okolností je možné otvoriť túto tému," uviedol Kollár.

Nespresnil však, čo je predmetom ústnej dohody a ani akého žolíka má mať Matovič v rukách.

​Šéf parlamentu však dodal, že v súčasnosti stále platí to, že keď Richard Sulík namietne zavreté obchody v nedeľu, tak to nepôjde do parlamentu.

Kollár vyzdvihol Podmanického

Kollár v relácii s poslancom Smeru Richardom Rašim povedal, že odchádzajúceho poslanca Jána Podmanického vníma ako slušného človeka, ktorý má podporu na Kysuciach a Orave.

Oceňuje na ňom, že hlasoval ako jediný zo Smeru-SD za jeho exekučné amnestie. Raši hodnotí jeho odchod zo Smeru ako osobné rozhodnutie a nedáva ho do súvisu s bojom o predsednícke kreslo medzi predsedom strany Robertom Ficom a podpredsedom parlamentu Petrom Pellegrinim. 

Mobilnú aplikáciu eKaranténa považuje Raši za typický príklad toho, ako sa to robiť nemá. Vyzval ľudí, aby na hranice nešli, a upozornil na možné problémy so zbieraním osobných údajov.

Budeme robiť všetko pre to, aby sme mohli čím skôr karanténu zrušiť,“ reagoval predseda parlamentu. Kollár tvrdí, že je problém na strane Google a Apple, a avizuje, že sa bude rokovať o tom, aby bola aplikácia funkčná aj na iPhonoch.

Kollár chce trináste dôchodky

Okolo situácie v Smere Raši zopakoval, že stojí za Pellegrinim. Prioritou je stále, aby dostal expremiér Pellegrini možnosť uchádzať sa o vedúcu pozíciu, nová strana je až alternatívne riešenie. V potenciálne novej strane Pellegriniho nateraz Raši vylúčil prítomnosť exministra zdravotníctva Tomáša Druckera.

Kollár na margo Smeru uviedol, že sa v samotnej strane Smer podľa neho nič nemení, pretože má „rovnakých majiteľov“. Z toho dôvodu si momentálne nevie predstaviť potenciálnu koalíciu s touto stranou, ani keby Smer viedol Pellegrini.

Otázku 13. dôchodku považuje Raši za investíciu a tvrdí, že Smer Kollára podporí, ak zaň zabojuje. „Urobíme všetko pre to, aby sme ho vyplatili,“ uviedol Kollár, ktorý tiež pripomenul, že Smer nenechal zo svojich vlád nasporené financie. V najhoršom prípade dostanú dôchodcovia podľa Kollára viac ako minulý rok.

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-02-23 13:51:08 - Feat.: - Title: Najväčšia štúdia o očkovaní proti covidu odhaľuje skutočné zdravotné riziká, ktorým čelíte 02 - Modified: 2024-02-16 23:00:00 - Feat.: - Title: Dlhý covid vplýva inak na deti aj tehotné. U nás pomoc chýba 03 - Modified: 2024-01-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa symptómy covidu zmenili s každým novým variantom 04 - Modified: 2024-01-16 08:33:46 - Feat.: - Title: Ohrozenie zdravotného systému a 7000 obetí. Štúdia odhaľuje dôsledky neočkovania sa proti covidu 05 - Modified: 2024-01-05 10:18:02 - Feat.: - Title: Ľudia s dlhým covidom sú vyčerpaní už po jednom cvičení. Štúdia zistila dôvod
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 22:51