StoryEditor

Kollár: Dôchodcovia dostanú tento rok viac peňazí ako vlani. Keby to nebolo, odchádzam z vlády

21.05.2020, 11:30
Autor:
TASRTASR
Predseda parlamentu Boris Kollár podpísal memorandum s predstaviteľmi Jednoty dôchodcov Slovenska.

Pravidelná komunikácia o potrebách dôchodcov počas mimoriadnych opatrení proti šíreniu nového koronavírusu a aj po ich ukončení je základným bodom memoranda o porozumení a spolupráci, ktoré vo štvrtok podpísal predseda Národnej rady Boris Kollár s Jednotou dôchodcov na Slovensku.

Šéf parlamentu sa zaviazal podporovať súčasné aj budúce benefity dôchodcov, vyplýva z textu memoranda.

"Obidve strany sa dohodli, že budú podporovať medzigeneračnú solidaritu, ako aj súčasné a budúce benefity dôchodcov - bezplatné cestovanie seniorov vlakmi a autobusmi, zrušenie doplatkov za lieky, 13. dôchodok, dotovanie relaxačno-liečebných pobytov seniorov, vydávanie časopisu Tretí vek, kultúrno-spoločenskú činnosť a športovo-turistické podujatia dôchodcov," uvádza dokument, ktorý médiám zaslala riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady Michaela Jurcová.

Pravidelné stretnutia

Predseda parlamentu a splnomocnenec pre napĺňanie memoranda, ktorým je za Národnú radu poslanec Martin Borguľa (Sme rodina), budú podľa podpísaného dokumentu aktívne komunikovať s jednotou dôchodcov a budú presadzovať opatrenia, ktoré prispejú k riešeniu ich problémov.

Na pravidelných stretnutiach oboch strán memoranda by sa mali zúčastňovať aj prizvaní odborníci.

Kollár: Bojujem o 13. dôchodky

Podľa Kollára nie je situácia vo verejných financiách jednoduchá, no napriek tomu chce zachovať všetky v súčasnosti platné výhody pre dôchodcov.

"Ja budem robiť všetko pre to, aby tie sociálne istoty zostali, a teraz bojujem o 13. dôchodky," povedal po podpise memoranda Kollár.

Či sa však v tomto roku podarí na toto opatrenie nájsť peniaze, nie je podľa neho zatiaľ jasné.

Podľa Kollára by však mali dôchodcovia v každom prípade dostať v tomto roku viac peňazí ako vlani. "To môžem garantovať už teraz. Keby to nebolo, odchádzam z tejto vlády," povedal Kollár.

01 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 02 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára 03 - Modified: 2024-02-03 13:26:13 - Feat.: - Title: Sme rodina bude voliť predsedu, Kollár bude kandidovať znova 04 - Modified: 2024-01-30 11:55:48 - Feat.: - Title: Dcéra Borisa Kollára tvorí pár so synom indického miliardára. Takýto luxus si užívajú u neho doma 05 - Modified: 2024-01-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Čo robí Sme rodina? Kollár naznačil novú cestu. Za prezidenta podporí národného kandidáta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 14:58