StoryEditor

Naď má v pláne využiť jednu Galkovu vlastnosť: Bude mať toľko roboty, že neviem, kde ho skôr použijem

13.05.2020, 14:52
Autor:
mahomahoTASRTASR
Minister obrany Jaroslav Naď tvrdí, že sa s Ľubomírom Galkom pozná roky a vie, kde ho môže využiť.

Ľubomír Galko je zamestnancom ministerstva obrany od 27. apríla na radovej pozícii, uviedol súčasný šéf rezortu Jaroslav Naď.

Momentálne podľa ministra prebieha Galkova bezpečnostná previerka. "V prípade, že ju dostane, mám v pláne využiť jednu jeho vlastnosť, ktorú má dobre vycibrenú, a to je boj proti korupcii," hovorí Naď.

"V tomto rezorte bude mať toľko roboty, že sa musím ešte rozhodnúť, kde skôr ho na túto vec použijem," dodal.

Naď vylučuje politikárčenie v úzadí. Tvrdí, že premiér Igor Matovič mu ani v jedinom prípade nepovedal, koho má prijať alebo vyhodiť. 

Matovič: Pre Slovensko to bude len dobre

Minister podotkol, že sa s Galkom pozná roky a vie, kde ho môže využiť. "Vylučujem, že by to bol nejaký truc podnik Richardovi Sulíkovi. Keď čítam komentáre k tejto téme, tak sa zabávam," pokračuje a dodal, že to nesúvisí so vzťahmi SaS a OĽaNO. 

"Tak ako povedal pán minister, Ľubomír Galko má jednu unikátnu vlastnosť, že ide po korupcii ako pes po údenom," vyjadril sa k téme premiér Matovič. 

Premiér dodal, že Galko je človek, ktorého do tímu potrebujú a bude mať roboty ako na kostole. 

"Keď ho do tohoto zapriahneme a pár zlodejiskov vypráši odtiaľto preč, bude to pre Slovensko len a len dobre,"  doplnil. 

Po konflikte odišiel od sulíkovcov

Galko pôsobil ako minister obrany za stranu SaS počas vlády Ivety Radičovej.

Z funkcie ho odvolali pre kauzu odpočúvania novinárov spojenú s vtedajším Vojenským obranným spravodajstvom.

Po konflikte v SaS Galko spolu s viacerými tvárami od "sulíkovcov" odišiel.

V tohtoročných parlamentných voľbách neúspešne kandidoval za Demokratickú stranu, ktorá vo voľbách získala 0,14 percenta hlasov.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 03 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 04 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 20:03