StoryEditor

Policajti spolu s colníkmi rozložili skupinu pašujúcu cigarety

12.12.2007, 11:14
Autor:
TASRTASR

Košickým policajtom a pracovníkom Colného kriminálneho úradu v Košiciach sa dnes v skorých ranných hodinách podarilo rozložiť štvorčlennú skupinu osôb zaoberajúcu sa prevozom a distribúciou cigariet opatrených ukrajinskými ochrannými známkami.
Za účasti kukláčov a psovoda so služobným psom vykonali policajti štyri domové prehliadky v obciach Fekišovce a Baškovce v Sobraneckom okrese, počas ktorých zaistili doposiaľ nešpecifikované množstvo ukrajinských cigariet. Organizátorom skupiny, ktorú polícia a colníci monitorovali takmer dva mesiace, je 30-ročný Tibor T. z obce Fekišovce. Skupina organizovala prevoz a distribúciu cigariet mesačne, pričom spôsobovala škodu pre štátny rozpočet SR v objeme asi štyri milióny korún.
Vyšetrovateľ obvinil organizátora skupiny zo zločinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti s trestnou sadzbou od troch do ôsmich rokov. Zo zločinu porušovania spomínaných predpisov obvinil vyšetrovateľ aj ďalšie tri osoby od 22 do 57 rokov z Martina, Zvolena a obce Ruskovce.
Organizátor skupiny sa nachádza v cele policajného zaistenia, ďalší členovia skupiny budú stíhaní na slobode. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 03:43